20 / 04 / 2024

Kemal Sevgili: Rezidanslar hayatı kolaylaştırıyor

Kemal Sevgili: Rezidanslar hayatı kolaylaştırıyor

Kemal Sevgili, kendi şirketinin inşa ettiği rezidansta eşi ve 3.5 aylık kızıyla birlikte yaşıyor



Sevgili Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Sevgili, yaklaşık 5 aydır eşi Neşe Hanım ve 3.5 aylık kızları Mine ile birlikte İstanbul Çiftehavuzlar'da kendi şirketinin inşa ettiği Sevgili Residence'ın üçüncü katında yaşıyor. Bağdat Caddesi'ne yürüyerek 15 dakika mesafede olmanın büyük avantaj olduğunu söyleyen Kemal Sevgili, "Eskiden iki kişiydik. İşin içine çocuk girince geleceğimizi şekillendirirken önceliklerimiz değişti" diyor.

Kemal Sevgili, ailesiyle birlikte yaşamak için kendi yaptığı Sevgili Residence'ı seçme nedenlerini şöyle sıralıyor: "Kendi yaptığımız bir bina, ancak bunun dışında birçok nedenimiz var. Öncelikle şehrin merkezinde Bağdat Caddesi'ne yürüyerek 15 dakika uzaktayız. İstediğimiz an her türlü alışveriş imkanı, cafeler, sinemalar, sahil yolu elimizin altında. Oldukça geniş bir bahçeye sahibiz. Binamızda, oyun parkı, açık ve kapalı havuzumuz, oyun alanlarımız, spor salonumuz, sinema salonumuz var. Üstelik bütün bunlar şehrin tam ortasında bir binada."

Ailesi 35 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Kemal Sevgili, 11 yıldır bu sektörde. Kemal Bey de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü mezunu.  Ailesi gibi Anadolu Yakası'nda inşaatlar yapmayı tercih eden Kemal Sevgili, yaptığı bütün projelerin adında bir 'Sevgili'ye mutlaka yer veriyor. Kemal Sevgili, günümüz insanının güvenli bir binada oturmak kadar, bahçe ve sosyal tesisi de olan yerlerde yaşamayı tercih ettiğini söylüyor.

Kemal Bey, "Çünkü sosyal tesisi olan ve her türlü hizmetin verildiği binalar insanların hayatlarını kolaylaştırıyor. Sorunlarla siz uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz, birileri sizin yerinize sorunlarınızı çözümlüyor" diye konuşuyor. Evlerinin iki genç insanın paylaşabileceği ve rahat edebileceği özelliklere sahip olduğunu söyleyen Kemal Sevgili, özellikle eşinin burada oturmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtiyor. Sevgili ayrıca, ailesiyle birlikte yaşamak için 100 dairenin üzerinde bir binayı asla tercih etmeyeceğini de sözlerine ekliyor.

Hatırlamak istediklerimin fotoğraflarını çekiyorum

Kemal Sevgili, son birkaç aydır iş dışındaki bütün vaktini yeni doğan minik kızı Mine'ye ayırsa da, sosyal hayatı yoğun biri. Resim, sinema, müzik kayak, yüzme, motor sporları ve Uzakdoğu sporlarıyla ilgili. Aynı zamanda fotoğrafa meraklı. Kemal Sevgili, 35 binin üzerinde fotoğraf çekmiş. Kemal Bey, "Hafızamın alamadığı alanları fotoğrafa depoluyorum. Hatırlamak istediğimiz özel şeylerin fotoğrafını çekiyorum" diyor.

İnsanlar ödeyebilecekleri rakamlarla borçlanmalı

Kemal Sevgili, krediyle ev almak isteyenlerin de dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunuyor. Sevgili, şöyle konuşuyor: "İnsanların ödeyebilecekleri rakamlarla kredi kullanmasına karşı değilim. Ancak hesaplarını yapmadan ödeyemeyecekleri rakamlarla insanlar borçlanıyorlar. Kişini kredi kullanırken kendi ödeme kapasitesini iyi değerlendirmesi ve geleceğini çok iyi görebilmesi gerekiyor. Ayağını yorganına göre uzatmalı. Çok uzun vadeli kredi alımlarında ödeyebileceklerine emin olmalılar. Ama içinde bulunduğumuz bugünler gayrimenkul yatırımını düşünenler için en uygun dönem."

Toplu konut değil mahalle tarzı evler yapmak istiyorum

Yıllardır Anadolu Yakası'nda konut projeleri üreten Kemal Sevgili, "Toplu konut yapma heveslisi değilim. Butik ve belli büyüklükte konut projeleri yapıyoruz" diyerek, çok büyük projelere sıcak bakmadığını vurguluyor. İstanbul'da konut ihtiyacının hálá olduğunu söyleyen Kemal Sevgili, şöyle konuşuyor: "Belli adette, belli sayıda ve birbiriyle içiçe geçmiş, iletişimi olan bloklar halinde konutlar yapmak istiyorum. Daha çok mahalle tarzı binalar düşünüyorum. Binlerce insanın tek bir binada oturduğu projeler bana göre değil. Ben en çok 100 daireli projelere imza atmak istiyorum." 

Hürriyet Emlak


Geri Dön