27 / 04 / 2024

Kemal Sunal'ın Malatya'daki evi müze olacak!

Kemal Sunal'ın Malatya'daki evi müze olacak!

Kemal Sunal'ın Malatya'da doğduğu ev, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce restore edilerek müzeye dönüştürülecek



Türk sinemasının merhum sanatçılarından Kemal Sunal'ın Malatya'nın Doğanyol ilçesine bağlı Gökçe
beldesindeki doğduğu ev, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce restore edilerek müzeye dönüştürülecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahattin Kabahasanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sunal'ın doğduğu evin restore edilerek müze ev haline getirilmesi için akrabalarıyla görüşmelerde bulunduklarını ifade etti.

Kemal Sunal'ın doğduğu evin yıkılmaya yüz tuttuğunu belirten Kabahasanoğlu, görüşmelerde bulundukları akrabalarının bu durumdan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Kabahasanoğlu, şöyle devam etti:
"Heyecan verici bu çalışmamız için kaymakamımız, belediye başkanımız ve Sunal'ın akrabalarıyla bir takım görüşmelerde bulunduk. Şu anda Sunal'ın doğduğu ev yıkılmış durumda. Bir aksilik olmazsa yakında tam bir müze olarak değil ama müze ev olarak evi restore etmeyi planlıyoruz. Tarihi bir konak gibi bahçesi,
içinde afişlerinin, fotoğraflarının bulunduğu sinema odası olan bir müze ev yapmayı planlıyoruz. Akrabalarının gönüllü bir şekilde vereceği bir arsaya da yöresel yemeklerin yapıldığı 'Kemal Sunal Kafe' yapacağız." Müze girişine Kemal Sunal'ın en çok bilinen yüzüyle heykellerini yaptıracaklarını ifade eden Kabahasanoğlu, şöyle konuştu:

"Bu evi hiç para harcamadan gönüllülerle yapmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki yıl nisan ayında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Henüz Sunal'ın eşi ve çocuklarıyla görüşmedik. Eşi ve çocuklarına yapacağımız taslak projeyle gitmeyi istedik. 10 gün içerisinde taslak projemizi yapıp kendileriyle görüşeceğiz. Kemal Sunal sadece eşinin, çocuklarının ve akrabalarının değil tüm Türkiye'nin kahramanıydı."

Müze evin proje henüz hazırlanmadığı için maliyetini çıkaramadıklarını ama yaklaşık 100 bin lirayı bulacağını tahmin ettiklerini belirten Kabahasanoğlu, iş adamları ve gönüllülerin katkılarıyla projeyi gerçekleştireceğiz" dedi.

Kemal Sunal'ın annesi Saime Sunal'ın oğlunun adına okul yapılmasının kendilerini daha çok sevindireceğini söylediği belirten Kabahasanoğlu, "Çok güzel bir düşünce, neden olmasın, bizim için gurur verir ancak bu, müdürümüzün yetkisi dışında. Sayın valimiz isterse Gökçe beldesinde yapılacak bir okula Kemal Sunal'ın adı verilebilir. Sayın Valimiz de Kemal Sunal'a çok değer veriyor. Müze evin yapılmasında valimizin katkısı büyük" diye konuştu.

Kemal Sunal'ın annesi Saime Sunal da oğlunun en büyük arzusunun tüm çocukların okuması olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Bu çalışma elbette bizi sevindirdi. Ancak oğlumun adına bir okul yapılması bizi daha da mutlu ederdi. O tüm çocuklara örnek olabilmek adına 50 yaşından sonra diploma aldı. Türkiye'ye mal olmuş böyle kahramanların isimlerinin bir yerlere verilerek hayatta kalması önemli. Çünkü onların yerine başkaları kolay kolay gelemiyor."

-"GEÇ KALINMIŞLIĞIN BURUKLUĞUNU YAŞADIM"-
Kemal Sunal'ın kardeşi Cengiz Sunal ise yapılacak müze evin Sunal'ın yaşam ve sinema çizgisiyle ilgili iyi fikirler vermesi gerektiğini söyledi.

Memleketlerinde böyle bir şey olmasının kendilerine gurur verdiğini ifade eden Cengiz Sunal, şöyle konuştu:
"Ağabeyimin doğduğu evin müze ev şeklinde restore edilmesi güzel bir kültürel etkinlik. Kendisi hayatta olsaydı böyle bir atılıma çok sevinirdi. Halka iyi tanıtıldığı takdirde bu girişime her zaman destek oluruz. Böyle bir
çalışmanın yapılacağını ilk duyduğumda heyecandan çok, geç kalınmışlığın burukluğunu yaşadım. Çalışmaya hem Kemal Sunal'ın kardeşi hem de inşaat mühendisi olarak elimden gelen katkıyı sağlayacağım."
AA

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Doğduğu ev müze oluyor
3 Temmuz 2000'de vefat eden Kemal Sunal'ın Malatya'nın Gökçe Beldesi'ndeki doğduğu ev İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından restore edilerek müzeye dönüştürülecek

Harap haldeki evin müzeye dönüşmesi için yaklaşık olarak 100 bin TL harcanacak. Kemal Sunal'ın annesi Saime Sunal “Bu çalışma bizi sevindirdi. Ancak oğlumun adına bir okul yapılması bizi daha mutlu ederdi. O çocuklara örnek olabilmek adına 50 yaşından sonra üniversite diploması aldı” dedi. Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, oğlu Ali ve kızı Ezo müzenin kurulması için destek olacaklar.
Posta


Geri Dön