25 / 04 / 2024

Kemalpaşa Belediyesi çevre yatırımlarına devam ediyor!

Kemalpaşa Belediyesi çevre yatırımlarına devam ediyor!

Kemalpaşa Belediyesi, otoyol yapımı yüzünden kesilecek zeytin ağaçlarını, 'can kurtarma' bilinciyle özel bir sistemle söktürüyor. Başkan Uğurlu, saksılara dikilen bu ağaçları başka alanlarda yaşama döndürüyor




Kemalpaşa Belediyesi, İstanbul-İzmir otoyolu nedeniyle kesilmek zorunda kalacak binlerce zeytin ağacını, özel bir sistemle yerinden sökerek kentin meydan düzenlemelerinde kullanıyor. Zeytin ağaçlarını diğer belediyelerin talep etmesi halinde verebileceklerini kaydeden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Kurtardığımız her ağaç ile can kurtarmışçasına mutlu oluyoruz. Doğa sevgisi lafla olmaz. Bedel ödemekle ve icraatla olur" dedi. 

İstanbul-İzmir Otoyolu nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü'nün istimlak ettiği arsalardaki zeytin ağaçlarını keserek odun yapan vatandaşlar, Belediye Başkanı Arif Uğurlu'yu harekete geçirdi. Ağaçların kesilmemesi için ekip kuran Başkan Uğurlu, şu ana kadar 400 zeytin ağacını bulunduğu yerden alarak şehrin belirli noktalarına veya arsa sahiplerinin istedikleri bölgelere dikti. 


'Çevrecilikse, çevrecilik'

Otoyol güzergahının yüzde 99'unda zeytin ağaçlarının olduğunu dile getiren Başkan Arif Uğurlu, "Biz zeytin ağaçlarını korumanın önemini biliyoruz. Gezi eylemleri 4 tane ağaç için çıkmadı mı? Burada binlerce zeytin ağacından bahsediyoruz. Ciddi bir maliyeti olsa da, ağaçları keseceğimize güzelce saksılara yerleştirelim, isteyen vatandaşlara veya belediyelerimize verelim. Bu yöntemle ağaç katliamının önüne geçerek bu ağaçlarımızı kurtarmış olacağız. Çevrecilikse bundan asla çevrecilik olmaz" diye konuştu. 


Kesip odun yapıyorlar

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, İstanbul-İzmir otoyol projesinin hızlandığına dikkat çekerek, "Yol üzerinde kalan ağaçların vatandaşlar tarafından kesilmesi söz konusuydu. Yakacak olarak kullanmak istiyorlardı. Karayolları sonuçta kamulaştırılmış alanlardaki ağaçları kesip kenara atacaktı. Biz de 'ağaçları kestirmeyiz' dedik. Hala zeytin gibi önemli bir ağacı hiç kestirmeyiz. Çevrecilik noktasındaki hassasiyetimiz var. Bu ağaçların katledilip yakacak olarak dönüştürülmesine müsaade etmemek adına Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze talimat verdik. Sayısı binlerle ifade edilecek bu zeytin ağaçlarımızı biz usulüne uygun biçimde özel bir araçla köklüyoruz. Daha sonra kurduğumuz özel bir ekiple bu ağaçlarımızı saksılara yerleştiriyoruz" dedi. 


'Her ağaç bir candır'

"Kesilen binlerce ağaç, binlerce can demektir" diyen Başkan Uğurlu, "Bir doğa katliamına yol açmak istemedik. Hiçbir maliyeti düşünmeden bu işin içine girdik. Bazı ağaç sahiplerine 'eğer odun lazımsa, biz verelim. Bahçeleriniz varsa yerini gösterin, sizin adınıza biz dikelim' teklifinde bulunduk. Ağaçlarımızı kurtaracağız. Doğa sevgisi lafla değil, bedel ödemekle ve icraatla olur. Hiçbir belediyenin cesaret edemeyeceği bir maddi külfeti üstlenerek doğa sevgisini ortaya koyuyoruz" diye konuştu. 


"Siyasetimiz insan odaklı"

AK Parti'nin belediye hizmetlerinin merkezinde insan olduğunu hatırlatan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu şöyle konuştu: "Burada gerçek bir doğa sevgisini ifade etmek istiyorum. Hani 4 tane ağaca olan sevgisi için ülkeyi yakıp yıkıp bizim iktidarımızı suçlayan zihniyeti bir kenara koyuyorum. Gerçek doğaseverliğin en güzel örneğini burada yaşatıyoruz. AK Parti'nin siyaset anlayışının temelinde insan vardır, canlı vardır. Bu ağaçlarımız da birer canlıdır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, yaradılana hizmeti yaradana yapılmış gibi görüyoruz" açıklamasında bulundu. 



Yeni Asır




Geri Dön