25 / 04 / 2024

Kemalpaşa kentsel dönüşümde örnek olacak!

Kemalpaşa kentsel dönüşümde örnek olacak!

Dönüşümün İzmir için çok önemli olduğunu dile getiren Okumuş, İzmir'in adına yakışır bir kent kimliğine sahip olması için bu alanda atılan her adımı desteklediklerini dile getirdi.



Geçtiğimiz günlerde Kemalpaşa'da gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm protokol törenine katılmak için İzmir'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Idris Güllüce'yi havaalanında Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkanı ve AK Parti  İzmir  1. bölge aday adayı Muzaffer Okumuş karşıladı. 


Dönüşümün İzmir için çok önemli olduğunu dile getiren Okumuş, İzmir'in adına yakışır bir kent kimliğine sahip olması için bu alanda atılan her adımı desteklediklerini dile getirdi. İmzalanan protokolle Kemalpaşa'nın dönüşüm sürecine girdiğini söyleyen Okumuş, "Süreçte İzmir ve ilçelerine sunulan hizmetler bizi mutlu ediyor" dedi. 


Kemalpaşa Belediyesi'nin aldığı yetkiyle, 79,5 hektarlık alanda, 2 bin 100 bina için kentsel dönüşüm uygulayacağını belirten Okumuş, "Soğukpınar ve Atatürk mahallelerinin Bakanlar Kurulu tarafından afet riski altındaki alan ilan edilmesi sonucunda Kemalpaşa'da da dönüşüm süreci başladı. İzmir merkezin yanı sıra ilçelerde de çarpık kentleşme ve gecekondulaşmanın düzeltilmesi için dönüşüm şart. Bu konuda Kemalpaşa örnek olacak" dedi.


Geri Dön