19 / 04 / 2024

Kemalpaşa Küçük Sanayi Sitesi'nin ihalesi yapıldı!

Kemalpaşa Küçük Sanayi Sitesi'nin ihalesi yapıldı!

Tarsus Belediyesi Turuncu Salonda Belediye encümeni huzurunda yapılan ihalede toplam 155 adet arsa vasıflı taşınmaz sanayi esnafı olduğunu, fiilen bu işe devam ettiğini ispatlayan ilgili oda ve dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.




Mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait Kemalpaşa Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan kat ittifak tesisi yapılmış arsa vasıflı taşınmazların ihalesi yapıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kâr gayesi gütmeksizin şehir içindeki esnafları Kemal Paşa Sanayi Sitesi içinde toplamak için mücadele ettiklerini söyledi. Başkan Can, ‘ Daha önceden Burhanettin Başkanımın zamanında belediye olarak bir arsa almıştık yaklaşık 5-6 sene önce netice itibariyle bizde göreve geldikten sonra Talat Bey’le görüşmelerimiz sürdü madeni sanatkarlar oda başkanı ve marangozcular oda başkanımla görüşmelerimiz sürdü.  Netice itibariyle bu arsaların sizlere satışı için bugün ihalemiz var. Tabi hepiniz şu anda Kemal Paşa Sanayi Sitesindeki arsa bedellerini bizlerden iyi biliyorsunuzdur, bizler de en az sizler kadar biliyoruz. Bizim burada gerçekten belediye olarak esnaflarımızın yanında olduğumuzu biliyorsunuz. Kâr gayesi gütmeksizin şehir içindeki esnaflarımızı Kemal Paşa Sanayi Sitesi içinde toplamak için mücadele ettik. Çok şükür mücadelemiz sonuç verdi. Sizler de bu vesileyle arsa sahibi,  ilerleyen günlerde de dükkan sahibi olacaksınız. Baktığımız zaman fiyatlarımız günümüz fiyatlarıyla yarı yarıya denecek kadar az. Orada metresi 250-300 liraya arsalar gidiyor ama biz metresi 100 liradan satışa çıktık sırf sizlerin dükkan sahibi olması şehrimizin görselinin güzelleşmesi için bu mücadeleyi yaptık. Sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum başta maden ve sanatkarlar oda başkanıma, marangozcular odası başkanıma bunun yanında Talat Başkanımıza ve sizlere teşekkür ediyorum.’ Dedi.

Başkan Can ‘ Gerçekten güzel bir iletişimle, güzel bir diyalogla bu günlere geldik. İnşallah güzel dükkanlarda yaparsınız. Cenabı Allah’ta sizlere bol kazançlar nasip etsin. Tabi bu süreçte bizler sonuçta resmi kurum olduğumuz için ihalemize Türkiye’mizde bulunan bütün vatandaşlarımız rahatlıkla gelip girebilir rahatlıkla ihaleden şartname alabilir. Bu ihale sonucunda toplamda 155 esnafımız arsa sahibi olmuş olacak. Şunu da bilmenizi isterim ki ilerleyen zamanlarda biz yine bu arsa alışlarıyla ilgili çalışmalar yapacağız. İnşallah burada arsa alamayan arkadaşlarımızı veya almak isteyip de ihaleye giremeyen arkadaşlarımızı da bu satışlardan sonra arsa ve dükkan sahibi yapacağız. Bunu da diğer esnaf arkadaşlarımıza duyurmanızı isterim. Allah hayırlı etsin. Biz bu memleketin çocuğuyuz sizler de bu memlekette esnaflık yapıyorsunuz. Görevimizin sadece yol ve park yapmak olmadığının bilincindeyiz. Çünkü Tarsus’umuzun birlikteliğe ihtiyacı var; dini, dili, ırkı, milleti ve memleketi ne olursa olsun hepimiz Tarsus’un havasını teneffüs ediyoruz, hepimiz Tarsus’un suyunu içiyoruz. Biz burada bir olacağız, biz burada kardeşçe, dostça yaşayacağız ortak paydamız Tarsus olacak ve Tarsus’ta el birliğiyle, gönül birliğiyle huzurlu bir şekilde hep beraber yaşayacağız inşallah.’ Şeklinde konuştu.

 

2-3 Eylül 2015 tarihlerinde Tarsus Belediyesi Turuncu Salonda Belediye encümeni huzurunda yapılan ihalede toplam 155 adet arsa vasıflı taşınmaz sanayi esnafı olduğunu, fiilen bu işe devam ettiğini ispatlayan ilgili oda ve dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.


Tarsus Belediyesi


Geri Dön