29 / 03 / 2024

Kemalpaşa'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Kemalpaşa'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ilçede kentsel dönüşüme başlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay alındığı ve kararın tasdik edilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sevk edildiği müjdesini verdi




Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ilçede kentsel dönüşüme başlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay alındığı ve kararın tasdik edilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sevk edildiği müjdesini verdi. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, kentsel dönüşüm için bir süre önce Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile görüştüklerini ve süreçte son noktaya gelindiğini belirtti. Ankara'dan gelen bilgileri paylaşan Başkan Uğurlu, "Kentsel dönüşümle ilgili uzun süredir çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Nihayet, geçtiğimiz perşembe günü genel müdürlükten beklediğimiz müjdeli haber geldi. Buna göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kararını onaylayarak tasdik edilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sevk etmiş. Sürecin tamamlanmasına çok az kaldı. Bu ilçemiz adına sevindirici ve umut dolu bir haber" diye konuştu.



'Koordineli yürüteceğiz'

Bu noktada, zaman kaybetmemek için imar uygulamalarında Ankara'dan yetki devri konusunda gerekli girişimleri de başlatacaklarını vurgulayan Başkan Uğurlu, "Bakanlar Kurulu'dan ilgili kararın çıkmasının ardından genel müdürlükten yetki devri için gerekli taleplerde bulunacağız. Bu gerçekleştiği zamanda kentsel dönüşüme ilişkin bütün imar hareketlerini, tek bir elden ve koordineli şekilde yürütme imkanımız olacak. Bu sayede kentsel tasarımdan imar planına kadar birçok noktada hızlı şekilde hareket edeceğiz. Sonuç olarak bakanlığımızın desteği ve denetiminde, bu süreci sağlıklı şekilde yürüteceğiz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön