23 / 04 / 2024

Kemer Devlet Hastanesi Şubat'ta açılacak!

Kemer Devlet Hastanesi Şubat'ta açılacak!

Kemer'de temeli 2011 yılı Mayıs ayında, dönemin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katıldığı törenle atılan ve 2012 Aralık ayında tamamlanması planlanan Kemer Devlet Hastanesi'nin inşaat çalışmaları bitti.




Kemer'de temeli 2011 yılı Mayıs ayında, dönemin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katıldığı törenle atılan ve 2012 Aralık ayında tamamlanması planlanan Kemer Devlet Hastanesi'nin inşaat çalışmaları bitti. Hastanenin ne zaman faaliyete geçeceği merakla beklenirken, Başhekim Dr. Yılmaz Çiftçi, 52 yataklı hastanenin çağın gerektirdiği cihaz ve donanımlarla Şubat ayı sonundan itibaren Kemerlilerle yerli ve yabancı turistlere hizmet vermeye başlayacağını belirtti.


'AÇILIŞ ŞUBAT SONUNDA'

Belediyeye yapılan ruhsat başvurusunun kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini aktaran Başhekim Çiftçi, "Ruhsat çıktıktan sonra TOKİ, Sağlık Bakanlığı'na devir için işlemlere başlayacak. Bunun hızlandırılması için çalışıyoruz. Bir aksilik çıkmazsa Şubat ayının sonuna doğru, hastanenin  TOKİ  tarafından ve Sağlık Bakanlığı tarafından bize devrini bekliyoruz" dedi.


'UZMAN SAYISI 20'Yİ AŞACAK'

Mevcutta hastanede 13 uzmanın bulunduğunu anlatan Başhekim Çiftçi, yeni hastane hizmete girdikten sonra uzman sayısının artacağını kaydetti. Kemer'in turizm kenti olması dolayısıyla hareketli bir nüfusa sahip olduğunu vurgulayan Başhekim Çiftçi, yaz döneminde nüfusun 7-8 kat arttığını göz önüne alarak uzman sayısının 20'den fazla olması talebiyle Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını anlattı.


'ACİL SERVİSİMİZ GÜÇLENDİRİLMELİ'

Yeni hastane için Tomografi cihazı alındığını, radyoloji ihtiyacının da Antalya'dan görevlendirmeyle çözüleceğini söyleyen Başhekim Çiftçi, beyin cerrahı talebini de bakanlığa ilettiklerini belirtti. Acil servisi de güçlendirmek istediklerine değinen Başhekim Çiftçi, "Yeni hastanemizin tüm eksiklerini ve planlamasını yaptık. Tıbbi cihazları ve demirbaşlarımızı aldık. TOKİ'nin yeni hastanemizi bize devretmesiyle hemen kurulmalarına başlayacağız" diye konuştu.

Hastane için gerekli cihaz alımlarını dernek vasıtasıyla yaptıklarını da aktaran Başhekim Çiftçi, derneğe yardım yapan herkese teşekkür etti.




Bizim Antalya


Geri Dön