23 / 04 / 2024

Kemer yol yapım ihalesini Özaltın İnşaat kazandı!

Kemer yol yapım ihalesini Özaltın İnşaat kazandı!

Kemer de, birçok trafik kazası ve can kayıplarıyla gündemden düşmeyen noktalara 2 köprülü kavşak, 1 tünel ve 4 km duble yol yapılacak. Projenin ihalesini Özaltın İnşaat kazandı...



Kemer de, birçok trafik kazası ve can kayıplarıyla gündemden düşmeyen noktalara 2 köprülü kavşak, 1 tünel ve 4 km duble yol yapılacak. İlçeye yeni atanan Antalya Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Kahraman Üraz, 95 milyon TL'ye malolacak yeni düzenlemelerin bölge turizmini de olumlu etkileyeceğini söyledi Müjdeli haber Antalya-Muğla arasındaki D-400 Karayolu üzerinde bulunan ve sık sık kazalara sahne olan Kemer-2 ve Kemer-3 kavşaklarıyla. Alacasu Koyu yanındaki virajı devre dışı bırakacak olan Phaselis Tüneli ve kazaların meydana geldiği bir başka nokta olan Yarıkpınar mevkisindeki yolun duble yol olarak tamamlanmasıyla ilgili ihalenin sonuçlanması, vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. 


Toplam 95 milyon Turizm Bölgesi olan Kemer'de gerek ulaşımda zaman kayıplarına, gerek kazalarla can ve mal kaybına neden olan sorunlu noktalara çözüm getirecek projeyle ilgili ihale, geçen günlerde tamamlandı. 


Özaltın İnşaat'ın kazandığı ihaleye göre toplam 95 milyon muhammen bedelle 750 günde tamamlanması planlanan projeye, Kemer2 kavşağından başlanacak. Sezona yetişecek Şehir içi ve şehirlerarası trafiğin kesiştiği Kemer 2 Kavşağı'nda yapılacak Köprülü kavşak, hem Antalya Kumluca istikametindeki hem de Kemer Merkeziyle Aslanbucak Mahallesi arasındaki trafiği transit hale getirirken, yollardan birbirine geçişler de yan yol vasıtasıyla sağlanacak. 


Kemer-3 kavşağında yapılacak kavşak da işleyiş olarak aynı özelliklere sahip olacak. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz "Kavşakların kısa sürede tamamlanacağını öğrenmek 2015 sezonuna yetişeceğini öğrenmek bizi çok mutlu etti" dedi 


Antalya İleri Gazetesi


Geri Dön