26 / 04 / 2024

Kemeraltı projesi İzmir'i geliştirecek!

Kemeraltı projesi İzmir'i geliştirecek!

İzmir'in simge alanlarından Kemeraltı Çarşısı'nı yeniden yaratmak için oluşturulan Tarihi Kemeraltı inşaat Yatırım Ticaret A.Ş.'nin (TARKEM) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce, çarşı ve çevresinin yenilenmesi projesini işadamlarına anlattı, destek istedi.



Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESLAD) üyelerinin katıldığı toplantıda, 2013 yılında Türkiye'ye gelen 35 milyon turistin 1 milyon 300 bininin İzmir'e geldiğini anlatan Uğur Yüce. "'Zaten bu rakamın da 700 bini gemilerle geldi, İzmir'de turist çekecek alanlar mevcut ama sunumunda bir sıkıntı vat. Körfezi vat mesela. Ama  İzmir  liman kenti özelliğini kaybederse, elimizde fazla da bir şeyi kalmıyor" dedi. 


TURİZME KAZANDIRMAK ÖNEMLİ 

Temel çabalarının tarihi alanlan nasıl canlandıııp. turizme nasıl kazandırmak olduğunu kaydeden Yüce. "Tarihi alanlar sadece Kadifekale'den başlayıp Agoraya kadar olmasın. Kemeraltı bölgesine de geçsin. 0 alanlarda 270 hektarlık tarihi alan var. 1430 tescilli bina var. Bizler bunları değiştirmek için proje hazırladık. 116 ortak biraraya geldik. Bu şirketi kurduk Bir strateji planı yaptık. 2.5 yıldır da çalışıyoruz. Müthiş aşamalar kaydettik" diye konuştu. İzmir iş dünyasına, projede yer almaları, kentin tarihi dokusunun geliştirilmesine kat kı sutıtııa çağrısında bulunan Yüce. Büyükşehir Belediyesi nin de tarihi alanda meydan yaratılması için bazı kamulaştırma çalrş malarını yapması ve altyapı çalışmalarını yürütmesi konusunda protokol imzalamak için bil araya geleceklerini açıkladı. 


Hürriyet Ege


Geri Dön