26 / 04 / 2024

Kemer'de arıtma tesisleri online takip edilecek!

Kemer'de arıtma tesisleri online takip edilecek!

Kemer de ki arıtma tesislerine 'Gerçek Zamanlı Atıksu İzleme Sistemi' kuruldu. Sistem, arıtmaların çalışması ve çıkan atık su Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 saat izlenebilecek.



Kemer Kaymakam vekili Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz ve Ak Parti îlçe Başkam Ferruh Derin ile birlikte Kemer'deki Antalya Su ve Atıksu İdaresi'ne (ASAT) bağlı arıtma tesisini gezdi. Arıtmadan sorumlu Mehmet Kartal'dan bilgi alan Cevheroğlu ve beraberindeki heyet, yeni kurulan Gerçek Zamanlı Atıksu izleme Sistemi'ni inceledi. 



Kemer için önemli kazanım..

Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu, "Özellikle Kemer olarak en önemli sermayemiz denizimiz. O temiz denizimizin varlığı bizim ve turizm için bir teminat. Bunun da sadece ve sadece hem yerel otorite tarafından, hem de Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından takibi çok önemli. Bu sistem sayesinde her türlü spekülasyon ve 'su kirleniyor' gibi söylemlerin önüne geçmiş olacağız. Bu yeni bir sistem. Kemer için de çok ciddi ve önemli bir kazanım. Bununla ne kadar doğru bir iş yapıldığını da sezonda denizin daha temiz olduğunu gördüğümüzde anlayacağız" dedi. 



Kontrol 24 saat sürüyor.. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü ve Şube Müdürü Kahraman Üraz da tesisteki makine ve cihazlarda ASAT tarafından yenileme çalışması yapıldığını aktardı. Bundan sonra hiçbir spekülasyona meydan vermeyecek şekilde arıtmanın 24 saat kontrol edileceğini vurgulayan Kahraman Üraz, "Terfi istasyonlarımızda eskimiş pompalarımız var. Bunlar hayati önem arz ediyor. 


Bu pompalar da yenileniyor. Beldibi'den Tekirova'ya kadar bütün bölgeler tamamlanıyor. 

Pazartesi günü Çamyuva'da yenileme çalışmamız tamamlandı. Bu terfilerin ayrıca çevredeki su baskınlarına ve sel suyuna karşı da bir emniyet sübabı olduğunu biliyoruz" diye konuştu. 



An'lık takip yapılıyor..

Gerçek Zamanlı Atıksu İzleme Sistemi hakkında bilgi veren ASAT Kemer Arıtma Tesisi sorumlusu Mehmet Kartal ise "Sistem, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan Gerçek Zamanlı Atıksu İzleme Sistemleri genelgesi uyarınca debisi 10 bin metreküp ve üzerinde olan atıksu arıtma tesisleri çıkışına kurulmakta ve ph, sıcaklık, çözünmüş oksijen, iletkenlik ve debi parametrelerini ölçerek anlık olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na veri aktarmaktadır. Bakanlıkta bulunan merkezden ülkemizde bu sistemin kurulu olduğu tüm atıksu arıtma tesislerinin çıkış suyu kalitesi izlenebilmektedir" şeklinde konuştu.


Antalya İleri


Geri Dön