29 / 03 / 2024

Kemer'de icradan 325 bin TL'ye satılık konut!

 Kemer'de icradan 325 bin TL'ye satılık konut!

Kemer İcra Müdürlüğü, 325 bin TL'ye konut satacak. Satış, 6 Ağustos Pazartesi günü 14:00-14:10 saatleri arasında yapılacak





İlan şöyle;



 

T.C. KEMER (Antalya) İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN Dosya No : 2010/958 Talimat

GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI


Müdürlüğümüzün yukarıda numarası yer alan dosyasına borcundan dolayı aşağı tapu kaydı. Cinsi ve kıymeti yazılı bulunan taşınmaz açık arttırma sureti ile satışa çıkarılmıştır. Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adresi tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler için de iş bu satış ilanının tebliğ yerine kaini olacağı ilan olunur.


Bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen taşınmaz, açık arttırma sureliyle satılarak paraya çevrilecektir. Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, evsafı;


TAŞINMAZIN TAPU KAYDI: Antalya ili, Kemer ilçesi, Kemer TM. Kemer mah..Cilt:9, sayfa:845. Ada:ll, parsel:6'da kayıtlı olan B Blok I/40 arsa paylı, i .kat. (II) no'lu, bağımsız bölüm niteliğindeki taşınmaz.


TAŞINMAZIN İIALİ HAZIR DURUMU: Satışa konu taşınmaz: Antalya ili, Kemer ilçesi. Kemer mah.,Cilt:9, sayfa:845, Adalı, parsel:6'da kayıtlı olan B Blok, 1/40 arsa paylı, l.kat. (II) no'lu, bağımsız bölüm niteliğindeki meskendir. 1/40 arsa paylıdır. Mesken yaklaşık 55 - 60 m2 yüzölçümlü olup. 3 oda. mutfak, WC, banyo, balkon bölmeleri vardır. Taşınmazın bulunduğu bina 4 katlı betonarme karkas yapı tarzında inşa edilmiştir. PVC pencere doğramalı ve plastik panjurludur. Islak hacimler seramik kaplamalıdır. Mutfak tezgahının altı ve üstü dolaplıdır. Elektrik vc su tesisatlıdır. İç ve dış duvarları, sıvalı, boyalı ve badanalıdır. Meskun mahal içerisinde. Kemer'in turistik ve ticari merkezine çok yakındır. Saraçoğlu sitesi içerisinde olup deniz manzaralı ve denize çok yakındır. Ulaşımı kolaydır. Deniz kenarında site içerisindedir. Bitişiğinde ve yakınlarında turistik oteller vardır.


Taşınmazın' bulunduğu mevkii ve konumu, yönü., ulaşım durumu. ) şıpım özellikleri, belediye hizmetlerinden faydalanma durumu, yüzölçümü, ilçe merkezine çok yakın olması gibi özellikleri dikkate alınarak taşınmazın serbest piyasa rayiç değeri: 325.000. TL'dir.


İMAR DURUMU: Antalya ili, Kemer İlçesi Belediye Başkanlığının 18.06.2012 Tarih ve M.07.3.KEM.0.13.00.310.05.01Z626-3214 sayılı yazısına istinaden; Kemer merkez mahallesi. II ada. 6 parsel. 1/1000 ölçekli imar planında konaklama tesis alanında kalmakta olup; Kültür vc Turizm Bakanlığınca onaylanan 19.11.2003 tarihli 1/1000 ölçekli plan lejant hükümlerinin 3.1. I tirizin Tesis alanları (Konaklama Tesis Alanı) başlıklı maddesinde; Konaklama Tesis Alanlarında otel yapılması halinde Max h = 10.50 m (3 kat) Tatil köyü yapılması halinde Maxlı 7.50 m (2 kat) olacaktır. Bu alanlara ilişkin emsal değerleri plan üzerinde belirlenmiştir. E= 0.40‘dır.

(İmar durumu dosyasında mevcuttur.)


MUHAMMEN DEĞERİ: 325.000,-TL’dir. (Üç yüz yirmibeş Bin TL)


(Müdürlüğümüz dosyasından satışa çıkarılan taşınmazın muhammen bedeli Kemer (Antalya) İcra linktik Mahkemesi'nin 03.05.2012 Tarihli. 2011/70 Esas ve 2012/85 Karar sayılı kesin mahkeme kararı ile kesinleşmiştir.)


1) Taşınmazın I .Satışı: 06.08.2012 Pazartesi günü, saat: 14:00’den 14:10’a kadar  Kemer (Antalya) Hükümet Konağı Binasının I.katında bulunan İcra Müdürlüğü'nün yanında açık artırma türeliyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60‘ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile en çok arttırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla satış 10 gün sonraya bırakılarak;

Taşınmazın 2,Satışı: 16.08.2012 Perşembe günü saat: 14:00’dan 14:10’a kadar Kemer (Antalya) Hükümet Konağı Binasının l.katında bulunan İcra Müdürlüğünün yanında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada ise. rüçhanlı alacaklılar varsa, alacakları mecmuunu ve tahmin edilen kıymetin % 40'ını, satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şanıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar bir bankanın kesin ve süresiz teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga vergisi, laptı alım harç ve masrafları, taşınmazın teslim masrafları ile Kalına Değer Vergisi alıcıya aittir. Taşınmazın aynından doğan birikmiş yergiler, tapu satım harcı ve tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.


3-Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmamak kavdıyla. ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK.m.130. maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadırlar.


4-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplerinin hu gayrimenkul üzerindeki haklarını, hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde Dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları taptı sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


5-Satış bedeli hemen veya verilen süre içinde ödenmezse İİK'nun I33.maddesi gereğince ilinle feslıedilir.ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer ararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden ıniiteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


7-Satışa iştirak edenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul elmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isleyenlerin müdürlüğümüzün 2010/958 Talimat sayılı dosya numarası ile Müdürlüğüne  başvurmaları ilan olunur.


8-Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, işbu satışın gazetede yayınlanan ılımı, adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler ile tapuda adresi olmayanlar için İİK.I27. maddesi gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere tebliğ ve itan olunur.


(İc. İf. K. 126) 

İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. 20.06.2012



İlan için tıklayın




Geri Dön