20 / 04 / 2024

Kemerköy Santrali İçtaş'ta!

Kemerköy Santrali İçtaş'ta!

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (OİB) tebliğine göre, santral ve liman sahası 2.671 milyar dolar bedelle İçtaş Enerji Üretim AŞ'ye satışına ve işletme hakkının devrine onay verildi...



ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK) Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahasının İç İçtaş'a devrine onay verdi. 


Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (OİB) tebliğine göre, santral ve liman sahası 2.671 milyar dolar bedelle IC İçtaş Enerji Üretim AŞ'ye satışına ve işletme hakkının devrine onay verildi. 


Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri, Yeniköy Linyitleri İşletmesi, ilgili maden ruhsatları ve Kemerköy Liman Sahasının 18 Nisan'da yapılan özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi IC İçtaş vermişti. 


ÖİB tebliğine göre, İçtaş'ın sözleşme imzalamaktan imtina etmesi halinde işletmeler bütünü 2.67 milyar dolar bedelle en yüksek ikinci teklif sahibi Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi-Kalyon inşaat Ortak Girişim Grubu'na satılacak ve işletme hakkı devredilecek. 


Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi-Kalyon inşaat Ortak Girişim Grubu'nun da sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, ihale iptal edilecek. 


'İŞÇİ ONAYLAMADI' 


Konu hakkında gazetemize konuşan Türkiye Maden-Iş Sendikası Yatağan Şubesi Sekreteri Osman İlhan, "Özelleştirme Yüksek Kurulu devri onaylamış olabilir. Bu karar Resmi Gazete'de yayınlanmış olabilir ama işçi bu devri daha onaylamadı. İşçi madenlerin özelleştirilmesine izin vermemekte kararlı. İşçi mücadele etmekten yana olan kararlığını sürdürüyor. Bizler kamusal üretimden yanayız. İşçi fabrikalarını korumaya devam edecek. Daha önceden işçiler ile birlikte aldığımız kararlar geçerliliğini koruyor. Madenlerin özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 



Evrensel


Geri Dön