19 / 04 / 2024

Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri özelleştiriliyor!

Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri özelleştiriliyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri ile Kemerköy Liman Sahası, Çatalağzı ve Yatağan termik santrallerini özelleştirilecek. Özelleştirmelerin toplam bedeli 100 milyon dolar olarak belirlendi.





Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri ile Kemerköy Liman Sahası, Çatalağzı ve Yatağan termik santralleri özelleştirilecek. Özelleştirme İdaresi Başkanlığının konuya ilişkin duyurusu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, söz konusu özelleştirme ihaleleri, kapalı zarf içerisinde teklif ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ise ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

      

TEKLİFLER AYRI AYRI ALINACAK

Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri ile Kemerköy Liman Sahası ihalesi, Çatalağzı ve Yatağan termik santralleri ihaleleri için teklifler ayrı ayrı verilecek. Katılımcıların, tekliflerini Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri ile Kemerköy Liman Sahası için en geç 24 Ocak 2014, Çatalağzı Termik Santrali için en geç 5 Şubat 2014, Yatağan Termik Santrali için en geç 10 Şubat 2014'e kadar teslim etmeleri gerekiyor.

      

YABANCILARA VERİLMEYECEK

Söz konusu ihalelerde geçici teminat tutarları ise Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri ile Kemerköy Liman Sahası için 60 milyon dolar, Çatalağzı Termik Santrali için 10 milyon dolar ve Yatağan Termik Santrali için de 30 milyon dolar olarak belirlendi. İhalelere konu varlıklar, yabancı gerçek ve tüzel kişilere devredilmeyecek.

      


Hürriyet


Geri Dön