19 / 04 / 2024

Kenan Evren, 975 bin Euro istedi villası 2 yıldır satılamadı

Kenan Evren, 975 bin Euro istedi villası 2 yıldır satılamadı

7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in Marmaris'teki villasına 2 yıldır alıcı çıkmadı



Evren, 1 dönümlük arazi içinde 6 oda ve 2 salondan oluşan 3 katlı villaya 975 bin Euro isterken, emlakçılar fiyatı yarı yarıya düşürmesini öneriyor.

7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bulunan ve 975 bin Euro'ya (2 milyon 145 bin lira) satmak istediği villasına iki yıldır alıcı bulunamadı. Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, “Paşaya villasının emsallerine göre çok pahalı olduğunu, en fazla 450 bin Euro edeceğini anlattık ama ısrar etti. Evren hayranı kişiler bile fiyatı duyunca vazgeçti” dedi.

6 oda, 2 salon

Evren, 1986'da, metrekaresine 35 lira ödeyerek Marmaris'in Armutalan Beldesi'nde deniz ve orman manzaralı 1 dönüm arazi satın aldı. Daha sonra bu araziye bir villa yaptırmaya karar veren Evren, villanın projesini kendi çizip, inşaat çalışmalarıyla da bizzat ilgilendi. 3 katlı villa, 6 oda, 2 salon. Hiçbir masraftan kaçınılmadan inşa edilen villanın her odasına banyo bulunuyor. Koridorlar Afyon mermeriyle döşenirken duvarlar da Kütahya çinisiyle süslendi. Merdivenler de akçe ağacıyla kaplandı. Tam donanımlı kapalı otopark yapılan ve özel güvenlik sistemi kurulan villanın arkası kızılçam ormanı, önü Marmaris Körfezi. Ana binanın açılır, kapanır havuz yapılan bahçesine Evren, limon, greyfurt, portakal ve avokado ağaçları diktirdi.

1991'de girdi, 2007'de çıktı

Evren, 1 yılda tamamlanan villasına 1991'de yerleşirken kısa süre sonra bölge yatırımcıların akınına uğradı. Evren'in villasının yakınına çok sayıda konut ve villa yapıldı. Uzunca süre bu villada oturan Kenan Evren, Mart 2007'de rahatsızlığını gerekçe göstererek Marmaris'ten ayrıldı. Evren, emlakçılarla görüşüp fiyat aldıktan sonra da ne kadar masraf yaptığını açıklamadığı villasını 975 bin Euro bedelle satışa çıkardı.

Fiyatı duyan vazgeçti

Çok sayıda turizmci ve işadamı Evren'in villasını satın almak için girişimde bulunurken, fiyatını duyunca vazgeçti. Villası için önce 4 milyon TL isteyen Evren, emlakçıların “Paşam bu kadar yüksek fiyata satmanız mümkün değil” sözleri üzerine 975 bin Euro'ya indi. Ancak, bu indirime rağmen yine de fiyatı hayli yüksek olan villaya 2 yıl boyunca alıcı çıkmadı.

‘Bu fiyata olmaz' dedik indirdi

MARMARİS Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, şunları söyledi: “O dönemde paşam bizden emlak fiyatları konusunda bilgi almıştı. Villasına biçtiği değerin emsallerine göre çok pahalı olduğunu söyledik ve ilk önce belirlediği 4 milyon TL'lik fiyatı 975 bin Euro'ya, yani o dönemin kuru ile yaklaşık 1 milyon 664 bin TL'ye çekti. Biz de indirim yapmasına rağmen fiyatın halen çok yüksek olduğunu, villanın en fazla 450 bin Euro edeceğini söyledik. Bu rakamların üzerinde satış yapamayacağını anlattık. Ama paşa ısrar etti. Aradan geçen 2 yıl içinde paşanın evi için bizlere ve diğer emlakçılara çok sayıda müşteri geldi. Evren hayranı bazı kişiler bile fiyatı emsallerinin çok üzerindeki lüks villayı almaktan vazgeçti. Bu fiyatla satış devam ederse paşam evini satamayacak. Fiyatı biraz daha indirmek lazım. Belki o zaman müşteri çıkar.”
Ali Gündoğan/Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kenan Evren'in Marmaris'teki villası 2 yıldır satılamadı

975 bin euro'dan satışa çıkartılan villaya bir tek müşteri dahi çıkmadı. Evren'in ilk önce villası için 4 milyon TL istediğini kaydeden Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, “Paşama en fazla 450 bin euro edeceğini söyledik. Fiyattaki ısrarını sürdürürse evini satamayacak” dedi.  
Star/Hakan Gürel

Bu fiyata satılmaz netekim! Kenan Evren 975 bin euro istedi, 450 bin euro verdiler

7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 1986'da Marmaris Armutalan'da metrekaresine 35 lira ödeyerek deniz ve orman manzaralı 1 dönüm arazi satın aldı. Sonra da araziye hiçbir masraftan kaçınmayarak 3 katlı, 6 odalı villa yaptırdı. Evren, süper lüks villasına 1991'de yerleşirken kısa süre sonra bölge yatırımcıların akınına uğradı. Uzunca süre bu villada oturan Kenan Evren, 2007'de rahatsızlığını gerekçe gösterek Marmaris'ten ayrıldı. Villasını ise 975 bin euro bedelle satışa çıkardı.

‘Paşa fiyatta ısrarlı'

Çok sayıda turizmci ve işadamı Evren'in villasını satın almak için girişimde bulunurken, el yakan fiyatı duyunca vazgeçti. Evren'in ilk önce villası için 4 milyon TL istediği, ancak emlakçıların “Paşam bu kadar yüksek fiyata satmanız mümkün değil” sözleri üzerine 975 bin euroya indiği öğrenildi. Ancak, bu indirime rağmen yine de fiyatı emsallerinden hayli yüksek olan villaya 2 yıl boyunca alıcı çıkmadı.

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, “Villanın en fazla 450 bin euro edeceğini söyledik. Bu rakamların üzerinde satış yapamayacağını anlattık. Ama paşa ısrar etti. Aradan geçen 2 yıl içinde paşanın evi için bizlere ve diğer emlakçılara çok sayıda müşteri geldi. Evren hayranı bazı kişiler bile fiyatı emsallerinin çok üzerindeki lüks villayı almaktan vazgeçti. Bu fiyatla satış devam ederse paşam evini satamayacak” dedi.
Vatan Gazetesi


Geri Dön