26 / 04 / 2024

Kenan Evren'in Beyazev adlı lüks villası alıcısını bekliyor!

Kenan Evren'in Beyazev adlı lüks villası alıcısını bekliyor!

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in Marmaris’te uzun süre yaşadığı ve İzmir’e taşınması nedeniyle satışa çıkardığı "Beyazev" isimli lüks villasına 3 yıldır alıcı çıkmadı



 Marmaris’in Armutalan beldesinde ormanlık alana yakın bir bölgede bulunan villanın fiyatının yüksek olmasından dolayı satılamadığı belirtildi. Evren’in taşınmasının ardından emlakçıların birkaç müşteriye villayı gezdirdiğini ifade eden mahalle sakinleri, aradan geçen süre içinde konutun bakımsız kaldığını söyledi.
        
Koruma polisleri artık görev yapmadığı için villanın yanı başındaki kulübelerin ve Koruma Amirliği binasının da boşaltıldığı öğrenildi.
        
Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 oda ve 2 salondan oluşan 3 katlı villa için 950 bin avro fiyat istendiğini kaydetti.
        
"Beyazev"in bu fiyata satılmasının zor olduğunu anlatan Akkuş, "Sayın Evren 2007 yılında çok daha fazla bir fiyattan villasını satışa çıkartmıştı. Ancak alıcı çıkmayınca 950 bin avroya kadar düştü. Emlakçılar olarak bu fiyata da alıcı çıkacağını düşünmüyoruz. Söz konusu villa ancak 400 bin Avro civarında bir bedelle alıcı bulabilir" dedi.
        
-"BEYAZEV SOKAĞI"NIN ADI DEĞİŞTİ-
        
Emekli olduktan sonra Armutalan beldesinde satın aldığı araziye konut olarak kullanacağı villayı yaptıran Kenan Evren, yaklaşık 17 yıl burada yaşadı. Evren’in konutunun adından dolayı bulunduğu sokağa da "Beyazev Sokağı" adı verildi.
        
Kısa süre içinde 7. Cumhurbaşkanı Evren’e komşu olmak isteyenler tarafından söz konusu mahalleye onlarca lüks villa yapıldı. Evren’in 1986 yılında metrekaresine 35 lira ödeyerek aldığı 1 dönümlük arsanın metrekare değeri bin liraya kadar çıktı.
        
Evren’in sağlık sorunları nedeniyle İzmir’e taşınmasının ardından "Beyazev Sokağı"nın ismi ise belediye tarafından "239 Sokak" olarak değiştirildi.
        
Bu arada Kenan Evren’in Marmaris’e veda ederken düzenlediği basın toplantında, yapılmasına karşı çıkmasına rağmen izin verilmesinden dolayı kırgın olduğunu dile getirdiği konutunun bitişiğindeki villanın da hala satılamadığı dikkati çekti.
        
Ormanlık alana yaklaşık 20 metre mesafede bulunan ve ön cephesi Marmaris Körfezi’ne bakan lüks villanın dış cephesi çinilerle süslü. İç kısmı mermerle döşeli villanın her odasında banyo bulunduğu belirtiliyor.
A.A

Basında yer alan diğer haberler:

Emlak darbesi

12 Eylül'deki referandum, 12 Eylül askeri darbesinin mimarlarına da yargılanma yolunu açtı. Hal böyle olunca dönenim mağdurları soluğu adliyelerde aldı. "Darbenin mimarı" olarak bilinen 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in adı ise sosyal darbe yaşadı. Evren'in adı sokaklardan, okullardan indirilirken Marmaris'teki evi de satılmadı. Evren'in İzmir'e taşınması nedeniyle satışa çıkardığı "Beyazev" isimli lüks villasına! yıldır alıcı çıkmadı. 3 katlı villa için 950 bin Euro fiyat istendi. Ancak fiyat 400 bin Euro'ya inmesine rağmen eve talep olmadı.
Takvim

 

 


Geri Dön