29 / 03 / 2024

Kenan Evren'in yaşadığı Beyazev yıkıldı!

Kenan Evren'in yaşadığı Beyazev yıkıldı!

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yıl oturduğu ve 9 yıl önce 950 bin avroya satışa çıkardığı Marmaris'teki 3 katlı villası, yeni sahibi tarafından yıkıldı



7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, Marmaris ilçesinde 17  yıl yaşadığı ve İzmir'e taşınmasının ardından satışa çıkardığı "Beyazev" isimli  lüks villası, satın alan kişi tarafından yeni villa yapılması amacıyla yıkıldı.


Evren'in, Armutalan Mahallesi'nde yaptırdığı ve sağlık sorunları  nedeniyle 2007'de İzmir'e taşınmasının ardından 950 bin avroya satışa çıkardığı  villası, 9 yıl sonra geçen ay bir iş adamı tarafından satın alındı.


Ormanlık alana yakın bir bölgede ilçe merkezi ve Marmaris Körfezi'ni  kuş bakışı gören 6 oda, 2 salondan oluşan 3 katlı villanın bakımsız kalması  nedeniyle yeni sahibince yıkılmasına karar verildi.


İş makinelerince yıkımına başlanan villayı satın alan kişinin yapıyı  yeniden inşa edeceği bildirildi.



AA




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı ve 10 yıl önce 975 bin Euro'ya satılığa çıkardığı Beyaz Ev isimli lüks villa geçtiğimiz ay işadamı Recep Ayhan tarafından 900 bin liraya satın alındı.


Ayhan, Marmaris Körfezi'ni kuş bakışı gören 6 oda, 2 salondan oluşan 3 katlı villayı yıktırdı. Ayhan'ın villanın yerine yenisini yaptıracağı öğrenildi. Evren Marmaris'te yaşadığı sürede Beyaz Ev, birçok önemli ismi misafir etmişti. Beyaz Ev'in bulunduğu sokağın aynı adı taşıyan tabelası Evren Marmaris'ten ayrıldıktan sonra kaldırılmıştı.Yıkım sırasında evin içinde bulunan para kasasından eski 25 kuruş madeni para çıktığı belirtildi.


Öte yandan, evin bahçesinde bulunan ve Evren tarafından dikilen 2 mandalina ağacının zarar görmemesi için önlem alındığı, yıkım çalışması sırasında bulunan çelik kasanın da için boş olduğu öğrenildi.



Yeni Şafak



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Evren’in, Marmaris’in Armutalan Mahallesi’nde bulunan ultra lüks villası, geçen ay İstanbul’da bir işadamına satıldı. İsmi sır gibi saklanan villanın yeni sahibi, bir inşaat firmasıyla anlaşarak iki gün önce yıkım işlemlerini başlattı.

Yıkım çalışmalarını sürdüren inşaat işçileri bugün evde bulunan ahşap kapı ve pencerelerini sökmeye başladı. Sökümde bir dolabın iç kısmında gizli bir bölmede çelik kasa ortaya çıktı. Kesilerek açılan çelik kasanın boş olduğu anlaşıldı. Çelik kasayı çıkarıp kesen hurdacı Şaban Canıtez, "Özel bir dolabın içindeydi. Kasayı çıkartıp kesip açtık. Sağ olsun paşam bizlere hiçbir şey bırakmamış" dedi.

Kepçe operatörü Ercin Hacı, "Burada işimizi üzgün yapıyoruz. Bir devir kapandı, daha doğrusu çoktan kapandı. Allah rahmet eylesin" dedi.

Yıkımı süren lüks villada, 7’inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e ait sadece bahçede kendi elleriyle diktiği iki mandalina ağacının kalacağı bildirildi. Evren’in iki mandalina ağacı çevresine oturma grubu koydurarak burada sürekli oturduğu ve gelen misafirlerini burada ağırladığı öğrenildi. Yıkılan villanın yerine yeni bir lüks villa yapılacak.


Milliyet 



Haber Yeni Asır gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Geçen ay satılan, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in Marmaris'teki lüks villası, yeni sahibi tarafından yıkıldı. Villanın yeni sahibi Recep Ayhan, yerine yenisini yapacak. Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı, dünyanın ve Türkiye'nin birçok önemli ismini ağırladığı Beyaz Ev, 10 yıl önce satılığa çıkarılmıştı. Evren'in 950 bin Euro fiyat biçtiği lüks villa geçen ay aileye yakın işadamlarından Recep Ayhan tarafından 900 bin liraya satın alındı. Ayhan, Marmaris Körfezi'ni kuş bakışı gören 6 oda, 2 salondan oluşan villayı yıktırdı. Villanın yerine yenisinin yapılacağı öğrenildi. Beyaz Ev'in bulunduğu sokağın aynı adı taşıyan tabelası da, Evren Marmaris'ten ayrıldıktan sonra kaldırılmıştı. Yine belediye tarafından Evren ve eşinin adını taşıyan park, cadde ve çeşmelerin adı da değiştirilmişti. Beyaz Ev'in de yıkılmasıyla birlikte ilçede Kenan Evren'in adını taşıyan sadece bir okul ve kolej kaldı. 


Yeni Asır


Geri Dön