19 / 04 / 2024

Kenan Gültürk Bağcılar'daki kültürel faaliyetleri anlattı!

Kenan Gültürk Bağcılar'daki kültürel faaliyetleri anlattı!

Bağcılar Belediye Başkanı Yardımcısı Kenan Gültürk İle 4/4'lük köşemizde Bağcılar'daki kültürel faaliyetleri, Avm'Ieri ve ortak çalışmaları konuştuk. İşte, Kenan Gültürk'ün açıklamaları.



Bağcılar Belediye Başkanı Yardımcısı Kenan Gültürk İle 4/4'lük köşemizde Bağcılar'daki kültürel faaliyetleri, Avm'Ieri ve ortak çalışmaları konuştuk. 


- 2015'deki hedefleriniz nelerdir? 

2015 yılı ile ilgili çalışmalarımızı henüz tamamlamadık; ama şunu söyleyebilirim ki en büyük hedeflerimizden biri olarak göçle kurulmuş bir ilçe olan Bağcılar'da, Lozan Mübadelesi'nin 90.

yılında bir belgesel çalışması yapmayı gösterebiliriz. Bu konuda ki çalışmalarımızın dışında Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı şerefine Uluslararası bir sempozyum hazırlığımız olacak. Ayrıca Çanakkale Zaferi'nde görev yapmış subayların biyografilerini içeren ve 57. alayın isim listelerinin yayınlanacağı 2 ciltlik bir kitap çalışmamız da halihazırda mevcut.  Çocuk haklarının Türkiye'de kabul edililşinin 20. yılı dolayısıyla içerisinde çeşitli yarışmaların ve eğlenceli faaliyetlerin olacağı, Türkiye çapında gerçekleşecek bir çalışmanın da hazırlık aşamasındayız.  Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk T Bildiğiniz gibi Mehmet Akifin de baş yazarlığını yaptığı ve belediyemizin Türk okuyuculara yeniden kazandırmayı amaçladığı Sırat-ı Müstakim'in 1.  ve 2. ciltleri önceden yayınlanmıştı.  Şimdi de 3. ve 4. ciltleri yayınlama hazırlığındayız ve yine Mehmet Akif'in öğretim üyeliği yaptığı dönemden kalan ders notlarını "Ders Notu" başlığı altında yayınlamayı planlıyoruz. 


- Bağcılar içerisinde bildiğimiz kadarıyla fazlasıyla kültürel faaliyet tesisleriniz var. Bunlardan bahsedebilir misiniz? 


Bağcılar Belediyesi olarak 8 farklı noktada farklı gruplara etkinlikler düzenliyoruz. Bu ücretsiz etkinlikleri isteyenler broşürlerden ve internet üzerinden takip edebiliyorlar. Özellikle ilçemizde bulunan 2 AVM'ye yönelik önemli çalışmalarımız var. Her iki AVM'de de çocuklara eğlendirerek öğretmeye yönelik sinema ve tiyatro çalışmaları yapıyoruz. Katılımcı sayısının fazlalığı bu tarz faaliyetlerden çok memnun olmamızı sağlıyor, çünkü olabildiğince fazla kişiye ulaşabilmek istiyoruz. 


- Gerçekten Alışveriş merkezleri bir yaşam merkezi olarak; kabul ediliyor.  Avm'ler ile başka ortak çalışmalarınız veya faaliyetleriniz var mı? 


AVM yöneticileri ile dinamik ilişkiler içerisindeyiz. AVM'lerin markalaşmasma yönelik çeşitli önerilerimiz oluyor, ayrıca AVM'lerin kurumsal alanda daha hızlı ilerlemesini sağlayacak projeler söz konusu olduğunda, bu projeleri oraya yönlendirme ve yetkili kişilerle buluşturma konusunda köprü vazifesi görüyoruz ve AVM'lerin talepleri doğrultusunda çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde bir araya geliyoruz. Böylece yerel yönetimlerin organizasyon kabiliyeti ile AVM'lerin dinamik yapısını bir araya getirmiş oluyoruz.  AVM ve yerel yönetimlerin bu anlattıklarım dışında da ortak çalışmalara imza atmaları gerektiğini düşünüyorum, çünkü aileler buralara geldiğinde her yaş grubu mutlu olduğu zaman AVM'ler fonksiyonlarını en iyi şekilde yerine getirmiş olacaktır. Diğer yandan sosyal projelerin AVM'lere yönelik eleştirilere de bir nevi perdeleme görevi yapacağını düşünüyorum. 


- Belediyeniz nezlindeki halk eğitim ve benzeri merkezlerde katılımcıların ürettikleri ürünlerin satışı nasıl sağlanıyor? Bunu Avm'ler ile entegreli uygulamayı düşündünüz mü? 


Belediyemizin Kadın Aile Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Engelliler Sarayı'nda, Gençlik Merkezi'nde ve bazı meslek kurslarında oldukça özgün eserler, oradaki yetenekli arkadaşlarımız tarafından üretilmekte. Bu ürünlerin pazarlanmasmı kimi zaman bu arkadaşlar kendileri yapıyorlar; ama biz de belediye olarak Engelliler Sarayı'mn ve Kadın Aile Kültür ve Sanat Merkezi'nin alışveriş standlarmda doğrudan satışla ürünlerin pazarlanmasma katkı sağlıyoruz. Bu işleri yapan arkadaşlanmız dezavantajlı ya da vasıfsız olarak adlandırılan ve belediyemizin desteği ile meslek sahibi olan kimseler olduğu için yapılan bu çalışmaların onlara çok büyük faydası olduğunu düşünüyoruz. 

Hem AVM'lerin sosyal sorumluluk projelerine dolaylı olarak girmelerini hem de bu üretilen malzemelerin AVM'lere gelen vatandaşlarla buluşmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz.



Milliyet 


Geri Dön