20 / 04 / 2024

Kenan İmirzalıoğlu'nun Cihangir'deki iki oteli kapandı!

Kenan İmirzalıoğlu'nun Cihangir'deki iki oteli kapandı!

Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun Cihangir'deki iki oteli kepenk indirdi. İmirzalıoğlu, otellerin müşterisi azalınca otelleri apartmana çevirmeye karar verdi.



Başarılı oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun Cihangir'deki iki oteli kepenk indirdi. İmirzalıoğlu, otellerin müşterisi azalınca otelleri apartmana çevirmeye karar vermiş.


İşte Habertürk Gazetesi köşe yazarı Esin Övet'in bugünkü yazısı..


BENİ yıllardır takip edenler bilir. Cihangir’de Kenan İmirzalıoğlu’nun inşaatlarının bitmeyen gürültüleri ve mahalleyi kaplayan kamyonlar nedeniyle çok yazı yazdım.


Hatta o inşaatlar bir gün bitti, yerlerine otel yapıldı. O otele gelen, giden, transfer derken yine gürültü kesilmedi. Mahalle olarak zaman zaman “Yeter” diye feryat ediyorduk ama tam “Alıştık artık, yapacak bir şey yok” diyorduk ki oteller kapandı. İki otel de kepenk indirdi.Geçen hafta kepenkleri görünce bir tuhaf oldum. Aslında içim “cız” etti, ama konduramadım. Araya bir sürü seyahat girdi, ilgilenemedim.Gece gelip sabah gidince kimseyi göremedim. Hatta eskisi gibi değil artık Cihangir.Bir ev boşalınca anında kiralanırdı. Ama artık aylarca boş kalıyor.Neyse ben aklıma kötü bir şey getirmemeye çalışıyordum, hatta Bodrum’dan arayıp birkaç kişiye sordum. Sorduğum kişiler “Bilmiyorum” dedi.


Önceki gün mahallede sorup soruşturdum.Hatta çalışanını buldum sordum.Meğer Kenan İmirzalıoğlu iki oteli de apartmana çevirmeye karar vermiş.Çünkü 15 Temmuz öncesinde bir gün bile boş kalmayan butik oteller, kara cuma sonrasında bomboş kalmış.Müşteri gelmemeye başlamış ve o darbe gününden sonra da kapatma kararı alınmış.Taksim civarında birçok kişi bu kararı aldı zaten.Eskisi gibi değil artık.Bu ara o iki otelde yine inşaat sesleri başladı; oteli apartman dairesine çevirmek için.

Kiracı da bulabilirlerse kiraya verecekler.


CİHANGİR’DE KİRALAR

BU arada Cihangir’de bir dönem milyon dolarlık olduğu konuşulan evler boş. 6 bin TL’den, hatta dolarla kiralanan evler de aylardır boş duruyor.


Kiracı bulunuyor elbet ama çok zor.Eskiden ev boşalır, hemen yerine bir başka kiracı gelirdi, ama şimdi öyle değil. Bu zamanların gelip geçici olduğunu düşünmek istiyoruz tabii. İnsanın içi mahvoluyor gerçekten. Kenan’ın bu sene dizisi yok


ÜÇ sezondur “Karadayı” ile ekranda olan Kenan İmirzalıoğlu, bu sene için dizi yapmayacağını açıklamıştı hatırlarsanız. Hatta, “Diziler kısalmadığı sürece dizi yapmayacağım. Her hafta sinema filmi çekiyoruz” diyerek yapımcıların ve reklam verenlerin bu konuda bir şey yapmasını beklediğini söylemişti.

Ancak diziler kısalmıyor, hatta daha da uzuyor. Kenan İmirzalıoğlu da bu sene dizi yapmayacağını çok önceden açıklamıştı.


Bu sene ekranlarda kendisini göremeyeceğiz ama inşallah güzel bir sinema filmi yapar. Çünkü yeni sinema filmi için zamanı geldi de geçiyor bile.


Habertürk / Esin Övet


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Cihangir’de gerçekleştirdiği apart otel yatırımlarıyla dikkat çeken sanatçı Kenan İmirzalıoğlu, turizmin yaşadığı ekonomik krizden etkilendi ve iki otelini kapatmak zorunda kaldı.


Yurt Gazetesi'nden Sibel Köklü'nün haberine göre, Cihangir’in Çukurcuma tarafına bakan sokaklarında çok sayıda apartmanı satın alarak yenileyen ve apart otele çeviren Kenan İmirzalıoğlu, dizilerden kazandığı paraları emlak-otel yatırımları ile değerlendiriyordu.


İlk zamanlarda işleri çok iyi gitti. Otelleri tıklım tıklım doluyordu. İnternet üzerinden satış yapan uluslararası otel-rezervasyon siteleriyle çalıştığı için, özellikle Avrupalı turistler büyük ilgi gösteriyordu. Suriye’de savaş derinleştikten sonra Türkiye’ye ve İstanbul’a büyük bir Arap turist akını başladı.


Savaş bölgelerinden kaçabilecek kadar parası olanlar, Avrupa’ya gitmeden önce gelip İstanbul’da uzun süreli konaklama yapıyordu. Kenan İmirzalıoğlu’nun otelleri de günlük değil, bir-iki hafta bazen bir ayı bulan sürelerle kalan Arap turistleri ağırladı.


Sonra İstanbul ve Türkiye’nin büyük şehirlerinde bombalar patladı. Avrupa ülkeleri vatandaşlarını Türkiye’ye gitmemeleri için uyardı. Şimdi İstanbul’da Avrupalı turist görmek neredeyse imkansız.


Zengin Arap turistlerin sayısı da bu dönemde azaldı ve var olan otellerin dolmasına yetmez oldu. Kendini çevirecek, masrafını çıkaracak kadar iş yapamayan, odalarını dolduramayan apart oteller de birer birer kapanmaya veya el değiştirmeye başladı. Kenan İmirzalıoğlu’nun da kapattığı iki oteli devredeceği, binaların konut olarak kullanılabilmesi için tadilata başlandığı konuşuluyor.


Hürriyet 


Geri Dön