19 / 04 / 2024

Antalya Çiçek Festival, kapsamında çiçekten saat kulesi yapılacak!

 Antalya Çiçek Festival, kapsamında çiçekten saat kulesi yapılacak!

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Antalya Çiçek Festivali kapsamında çiçekten saat kulesi yapımı, Anadolu Endemik Bitkiler Fotoğraf Sergisi gibi etkinlikler düzenlendi



Bu yıl teması ''Çiçek ve Çocuk'' olarak belirlenen ve Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği koordinasyonunda yapılan Antalya Çiçek Festivali kapsamında, 22 kuruluşun desteğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli etkinlikler yapıldı. 


Anadolu Endemik Bitkiler Fotoğraf Sergisi'nin açıldığı, çiçekten saat kulesinin yapıldığı etkinlikler kapsamında peyzaj firmaları sergi açtı, çeşitli gösteriler sahnelendi. 

     

Çiçek ile halkı buluşturmak istiyoruz

     

Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu,  festival kapsamında Aksu Süs Bitkileri Lisesi öğrencileri, çiçek ihracatçıları ve çiçek dükkanı sahiplerinin bir milyon dal kullanarak çiçekten saat kulesi yapacaklarını söyledi. 


Saat kulesinin yapımında 200 civarında kişinin görev alacağını ve 2 gün süreceğini anlatan Bağdatlıoğlu, çiçekten saat kulesi tasarımını kendileri ile Antalya Çiçekçiler Odası'nın yaptığını ifade etti. 


Festival süresince 200 bin demet çiçeğin dağıtılacağını bildiren Bağdatlıoğlu, ''Çiçek ile halkı buluşturmak istiyoruz. Çiçeklerin hazırlanma aşamasının vatandaşlar tarafından izlenmesi, böylece çiçekçilikle uğraşanların ne zor şartlarda çalıştığının görülmesini önemsiyoruz'' dedi. 


Peyzaj firmalarının hazırladığı sergide ise Türkiye ve Akdeniz Bölgesi'nde üretimi yapılan endemik bitkilerin gün boyu sergileneceğini belirten Bağdatlıoğlu, yarın çok büyük bir kortej yürüyüşü yapmayı planladıklarını kaydetti. 


Antalya Çiçek Festivali, Cumhuriyet Meydanı'nda çiçekten saat kulesinin tamamlanması, interflora çiçek düzenleme tasarım yarışması ve kortej yürüyüşünün ardından yarın sona erecek. 


AA




Geri Dön