26 / 04 / 2024

Esenler'de 1400 evi kapsayan Güzel Esenler projesi tanıtıldı!

 Esenler'de 1400 evi kapsayan Güzel Esenler projesi tanıtıldı!

Esenler'in çehresini değiştirecek 'Güzel Esenler' projesinin tanıtımı yapıldı. Oruçreis Mahallesi'nde gerçekleşen tanıtım törenine Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk Telekom Pazarlama İlet



Törende bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Bugün burada gerçekten ciddi anlamda farklı bir düzenlemeyi görüyoruz. Bilim adamları "insanoğlu doğuştan yüzde 20 soya çeker" der. İnsanın şekillenmesinin yüzde 80'i çevreyle alakalıdır. Çevrenizin yapısına, tarzına göre şekillenirsiniz. İnsan çevresiyle şekillenir. Biz bu şekilde yaşayan herkesin mutlu olmasını istiyoruz. Beraberce bu şehri medeniyet şehri haline getireceğiz' dedi.


DEĞER YÜZDE 25 ARTTI


Projenin sahibi Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise montolama ve giydirme ile Esenler'deki binaların değerlerinin yüzde 25 arttığını söyledi. Göksu, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Esenler'de hayatı yenilemeye karar verdiklerini belirterek, bu anlamda ilçede bir taraftan kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını diğer taraftandan da Esenler'in ortasından geçen TEM-E-5 bağlantı yolu üzerinde bulunan Oruç Reis, Havaalanı, Turgut Reis, Birlik ve Fevzi Çakmak mahallelerindeki binaların mantolama ile birlikte cephe giydirmelerini yaptıklarını söyledi. Güzel Esenler projesinin ilk etabında projenin yüzde 35'inin tamamlandığını dile getiren Göksu, çok sayı binanın giydirildiğini söyledi. Projeye Türk Telekom ve Türk Hava Yollarının sponsor olduklarını kaydeden Göksu, proje çerçevesinde vatandaşlardan da yüzde 20 katkı payı alındığını ifade ederek herkese teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Topbaş ve Göksu törenin yapıldığı alanda sembolik olarak bir binanın cephesini mantolayarak giydirmesini yaptı.


1400 evi kapsiyor


2010 yılının Ağustos ayında başlatılan projeyle Esenler'in ortasından geçen TEM E-5 bağlantı yolu üzerinde bulunan Oruç Reis, Havaalanı, Turgut Reis, Birlik ve F. Çakmak mahallelerinde binaların mantolama ile birlikte cephe giydirmeleri de Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılıyor. 3 kilometre uzunluğundaki bölgede proje 1400 evi kapsıyor.

Yeni Şafak


Geri Dön