24 / 04 / 2024

Giresun' da yeni OSB için şimdiden 10'a yakın talep var!

 Giresun' da yeni OSB için şimdiden 10'a yakın talep var!

Giresun'da birinci OSB dolmak üzere. İkinci OSB hazırlıkları sürüyor. İl yetkilileri, "Yeni OSB için şimdiden 10'a yakın talep var" dedi



Ordu ile kader birliği yapan fındığın başkenti Giresun, iki şehre ortak yapılacak havaalanının heyecanı ile yatırım topluyor. Yeni Teşvik Yasası'nda 5'inci bölgede yer alan Giresun, daha avantajlı bölge olan 6'ncı bölgenin imkanlarından faydalanmak için organize sanayi bölgelerini artırmayı hedefliyor.


Karadeniz'in dik yamaçlarına kurulan ilk organize sanayi bölgesinin (OSB) genişleme alanı olmayınca Giresun, 2'nci OSB'sini batıdaki ilçesi Bulancak'ta kurmak için çalışmalarını tamamladı. Kamulaştırma hariç alt yapı yatırımlarının 9 milyon lirayı bulacağı OSB için şimdiden 10 başvuru var.


Kentin işdünyası 3'üncü OSB'nin doğu yakasında kurulması için de araştırma yapıyor. Doğuda bu bölgenin Espiye'ye kurulması bekleniyor. Yeni Teşvik Yasası'nda yatırımların OSB'lerde desteklenecek olması nedeniyle Giresun, şimdiden 4'üncü OSB'yi de konuşmaya başlamış durumda. 4'üncü OSB'nin Tirebolu ile Görele arasında yapılması planlanıyor.


Anadolu iş dünyasının nabzını ve kentlerin sanayilerindeki yeni gelişmelere ışık tutmaya "Üreten Kentler Anlatıyor" yazı dizisiyle devam ediyor.


Yapılan incelemelerde kentin sanayisini temsil eden isimler ve işadamları ile görüş alışverişinde bulunuldu, kentteki sanayi tesisleri gezildi. Giresun'un kalkınmak için istediği temel maddeler özetle şöyle:


-Ordu Giresun Havaalanı'nın acilen bitirilmesi ve faaliyete geçmesi.


-Demiryolu projesinin Giresun Limanı'nı da kapsamına alması, limanın aktif hale dönüştürülmesi.


-Karadeniz'i Doğu ve Akdeniz'e bağlayacak Eğribel Tüneli'nin yapılması.


-Fındıkta bölgesel desteklerin ön plana alınması ve Giresun gibi illerin tekrar gözden geçirilmesi.


-Bölgede hammaddesi bulunan ürünlerin tesislerinin destek kapsamına alınması.


-Giresun Üniversitesi'nin en önemli sorunu olan Tıp Fakültesi ve öğrenci yurdu eksiklerinin giderilmesi.


-Turizm Master Planı ve Çevre Düzenleme Planı ile DOKAP'ın eksiklerinin düzeltilmesi.


Dünya Gazetesi


Geri Dön