26 / 04 / 2024

TOKİ' den Kanserli Köy' e konut müjdesi!

TOKİ' den Kanserli Köy' e konut müjdesi!

Kanserden ölümlerin yüksek olması nedeniyle ''kanserli köy'' olarak gündeme gelen Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Karain köyüne TOKİ'nin konut yapacak olması sevinçle karşılandı



Karain köyü Muhtarı Mevlüt Özata, yaptığı açıklamada, 1974 yılında başlayan bir hareketin yeni yeni sonucunu görmeye başladıklarını belirterek, 28 Mayıs Pazartesi günü  TOKİ  tarafından 126 afet tarım köyü konutunun ihalesinin yapılacağını söyledi.

    

Uzun bir sürecin ardından bu aşamaya gelinmiş olmasından memnun olduklarını belirten Özata, ''Köyümüzün taşınması konusunda mağdur vatandaşlarımız var. 85 yaşında olan, köyde doğmuş büyümüş ama hak sahibi olmayanlar var. Bu mağdur vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilirse iyi olur'' diye konuştu.

    

Özata, kendi istekleri doğrultusunda projelendirilecek konutların iki katlı ve altı garaj veya depo olarak kullanılabilecek tipik köy evi tarzında olacağını kaydetti.

    

Köydeki ölümlerin yüzde 80'inin akciğer kanserinden kaynaklandığını ifade eden Özata, ''Bugüne dek 280 civarından köylümüz bu hastalıktan dolayı öldü. Şimdi devletimiz gereğini yapıyor. Biz hastalıktan dolayı tahliye ediliyoruz. Hastalığa karşı burada durmanın da bir manası yok'' dedi.


Özata, köylerinin 1950'li yıllarda örnek köy olduğunu kaydederek, boşaltılan köy alanının ören yeri olarak değerlendirilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

    

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), kanserden ölümlerin yüksekliği nedeniyle ''kanserli köy'' olarak gündeme gelen Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Karain için 126 tarım konutundan oluşan yeni bir köy kuracak.

    

TOKİ, 28 Mayıs'ta düzenleyeceği ihaleyle konutların yanı sıra köyün altyapı ve çevre düzenlemesini de yapacak.

   


AA


Geri Dön