26 / 04 / 2024

Kent Konut davasında sona gelindi!

Kent Konut davasında sona gelindi!

Kent Konut davasında sona gelindi. Haldız İnşaat ve Oraka İnşaat yöneticilerinin yargılandığı Yıldız Konutları davasında sona gelinirken cumhuriyet savcısının sanıklar hakkında mütalaasını vermesi için ertelendi.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent Konut İnşaat A.Ş.’nin yaptırdığı Yıldız Konutları'nın ihalesinde resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve dolandırıcılık iddiasıyla aralarında dönemin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı ve Kent Konut yöneticileri ile Haldız İnşaat’ın sahibi Macit Haldız ile şirket yöneticilerinin de bulunduğu 19 kişi hakkında Kocaeli adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine devam etti. Duruşmaya sadece sanık avukatları katıldı.


HALDIZA TEKRAR DEVRETTİ

Kent Konut tarafından Yuvam Akarcada yaptırılan Yıldız Konutları'nın ihalesinde en düşük teklifi veren Haldız İnşaat 74 milyon 200 bin TL ile kazanmıştı. Haldız İnşaattan sonra en düşük teklifi veren  Ankara  şirketi olan Oraka İnşaat teklifi çok düşük bularak Kamu İhale Kurumu'na şikayette bulunmuştu. Oraka İnşaatı haklı bulan KİK, , ihaleyi Haldız İnşaat'tan alıp 88 milyon 865 bin TL teklif veren Oraka İnşaat'a vermişti. Oraka İnşaat tekrardan ihaleyi Haldız İnşaat'a 88 milyon 865 milyon liraya devretmiş ve bu nedenle adı geçen kurum ve firmaların yöneticileri hakkında dava açılmıştı.


KARAR AŞAMASINA GELDİ

Cumhuriyet savcısı dosyanın kapsamlı olması nedeniyle mütalaasını vermek için ek süre talep etti. Cumhuriyet savcısının talebini kabul eden mahkeme heyeti, Oraka Firmasının sahibi Halil Tuncay Altınsu’nın sağlık sorunları nedeniyle ihaleyi devrettiğini mahkemeye bildirmesi üzerine Altınsu’yun adli tıp kurumu ve tedavi gördüğü hastanelerden sağlık raporlarının istenmesi ile 19 Ağustos 2011 tarihinde Haldız İnşaat ile Oraka İnşaat arasında imzalanan devir sözleşmesinin Kamu İhale Kurumu’na bildirilip bildirilmediğinin sorulması amacıyla duruşmayı 15 Ocak 2015 tarihine erteledi.



Manşet Kocaeli


Geri Dön