20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisinin avantajları neler?

Kentsel dönüşüm kredisinin avantajları neler?

Kentsel dönüşüm ile yeniden yapım kredisinin birçok avantajı bulunuyor. Kentsel dönüşüm kredisinin avantajları şu şekilde sıralanıyor;



Belediye,  TOKİ  ve Bakanlığı beklemeden MED ARCH kentsel dönüşüme başvuruda bulunarak Kentsel dönüşümden yararlanabilirsiniz. Kentsel Dönüşümden iskanlı, kat irtifaklı Binalar ve arsa tapulu kaçak binalar, gecekondular da yararlanabilir. 


Kentsel dönüşüm ile yeniden yapım kredisinin birçok avantajı bulunuyor. Kentel dönüşüm kredisinin avantajları şu şekilde sıralanıyor; 


1. Kentsel dönüşüm için binadan 1 kişinin başvuruda bulunması yeterlidir.

2. Binanın yeniden inşaatı ve tüm kararlar için binada 2/3 çoğunluk yeterlidir.

3. Mülk sahipleri ile kiracılar 18 ay boyunca aylık 300tl – 650 tl (geri ödemesiz) kentsel dönüşüm kira yardımı alabilirler.

4. Yeni binanızı istediğiniz müteahhide yaptırabilirsiniz.

5. Eski, depreme dayanıksız binanız kentsel dönüşüm ile depreme dayanıklı hale gelecek ve çocuklarınıza güvenli bir mülk bırakacaksınız.

6. Eski dairenizin değeri; kentsel dönüşüm ile en az 1,5 kat artacak.

7. Kentsel Dönüşüm kapsamına giren binanızın yeniden inşaası sırasında tüm belediye, tapu ve kadastro, noter harçları, vergi muafiyetlerinden yararlanabilirsiniz.


MED ARCH Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yıldırım; “Kentsel dönüşüm kanununun amacı Türkiye genelinde riskli olan yapı stokunun eritilip yerine yapı denetimli güvenli yeni yapılar üretmek. Ülkemiz bildiğiniz üzere deprem kuşağında yer almaktadır kentsel dönüşümün en önemli amacı can ve mal kaybını minimize etmektir. Kentsel dönüşüm kanunu ülkemizde daha sağlam güvenilir yapıların üretilmesi ve daha planlı kentlerin oluşması için çıkarılmış bir kanundur. Bu yasa birkaç aşamadan oluşuyor riskli yapı tespitleri, riskli alan tespitleri, özel alanlar bu tür alt kategorilerden oluşmaktadır. Biz firma olarak riskli yapı tespitleri yapıyoruz  yaptığımız işlemler genelde riskli yapı tespitidir. Alan tespitini belediyeler ve kurumlar daha çok yapıyor.


Sizlerde kentsel dönüşümden yararlanmak isterseniz aşağıdaki irtibat telefonlarından bizlere ulaşabilirsiniz” dedi. 


Siverek Hedef Gazetesi




Geri Dön