26 / 04 / 2024

Kentpark AVM eylülde açılacak

Kentpark AVM eylülde açılacak

Eskişehir yolu üzerinde yapımı devam eden Kentpark Alışveriş Merkezinin 115 milyon avroya mal olduğu bildirildi



KentPark AVM'nin tanıtım toplantısı Sheraton Otel'de yapıldı. Toplantıda konuşan Kentpark AVM Genel Müdürü Mehmet Akalın, Ankara'nın ilk ve tek "A konseptli alışveriş merkezi" olan Kentpark'ta dünyanın en büyük markalarının bir araya getirileceğini söyledi. Eylül ayında açılması planlanan alışveriş merkezinde 230 mağazanın bulunacağını ifade eden Akalın, mağazaların ise yaklaşık yüzde 70'inin şimdiden kiralandığını belirtti.

Ankara'nın 4,5 milyon nüfusuyla büyük bir ticaret potansiyeli bulunduğunu anlatan Akalın, "Başkentte çok sayıda AVM var ancak yaşam merkezleri eksik. Ankara'da bir benzeri daha olmayan A marka karması ve benzersiz mimarisiyle Kentpark AVM, Ankara'nın yeni cazibe merkezi olacak" dedi.

Akalın, Kentpark AVM sayesinde tüm Ankaralıların ilk defa doğayla iç içe, çiçek kokuları eşliğinde ve adeta bir orman havası soluyarak, güzel bir atmosferde alışveriş yapma şansını yakalayacaklarını kaydetti. Yüzde yüz yerli sermaye kullanılarak yapılan Kentpark Alışveriş Merkezinin 115 milyon avroya mal olacağını ifade eden Akalın, şu bilgileri verdi:"Merkezlerin merkezi olarak tanımlanan Kentpark AVM, toplam 225 bin metrekare alana kurulu. 5 bin metre kare restoran-kafe alanı ve 3 bin 500 araçlık otoparkı bulunan AVM'de bir çok sinema salonu yer alıyor. Ayrıca 6 bin metrekare büyüklüğünde tamamen ihtisas mağazalarından oluşan geleneksel açık semt pazarı da AVM'nin en önemli farklılıklarından."

Akıllı otomasyon sistemiyle kontrol edilen AVM'nin, hemen yanı başında 465 konutun da yapılacağını anlatan Akalın, "Kentpark, hedef segmente uygun ulusal ve uluslararası birçok marka, gourmet market, cafe, restaurant, fitness merkezi ve sinema kompleksiyle hedef kitleye sadece alışveriş imkanı değil, vizyon, marka ve yaşam tarzı sunan bir merkez olacak" diye konuştu.

Ürün ve marka çeşitliliği ile A mağazacılığın Ankara'daki tek adresi olmaya aday bir kuruluş olan Kentpark AVM milyonlarca tüketiciyi en seçkin markalar ve avantajlı alışverişle buluşturmayı hedefliyor. Ankara;nın batıya açılan penceresinde, A tüketicilerin yoğunlukta olduğu ve şehrin en hızlı gelişen bölgesinde,  Ankara  - Eskişehir yolu üzerinde konumlanan Kentpark, ODTÜ, Bilkent Üniversitesi, önemli kamu kurumları ve Bakanlıklara yakınlığıyla da dikkati çekiyor.

Kentpark AVM'de güneş ışığından maksimum düzeyde yararlanabilmek için mimari yapısında camların ön planda tutulduğunu belirten Akalın, peyzaj alanlarına da önem verdiklerini, bunun için 25 bin metre kare ayırdıklarını söyledi.

Paris Hilton da mağaza açacak

Akalın, Kentpark AVM'de bir çok seçkin markanın bir arada olacağını, Paris Hilton'un da Türkiye'deki ilk mağazasını burada açacağını belirtti. Mehmet Akalın, AVM'de çocuklar için de 530 metre karelik buz pisti, gölet ve birçok aktiviteyi barındıran eğlence merkezinin yer alacağını sözlerine ekledi. Kentpark AVM Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Ayrancıoğlu da ekonomik krizin yaşandığı süreçte AVM'yi tamamen yerli sermaye ile yaptırdıklarını söyledi. Ayrancıoğlu, 20 ortağı bulunan AVM'yi 09 Eylül 2009 tarihinde açmayı planladıklarını kaydetti. (AA)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kentpark, `olimpiyat' teknolojisiyle yapılacak

Eskişehir yolu üzerinde yapımı devam eden Kentpark Alışveriş Merkezi'nin 115 milyon euro'ya mal olduğu bildirildi

Kentpark AVM'nin tanıtım toplantısında konuşan Kentpark AVM Genel Müdürü Mehmet Akalın, Ankara'nın ilk ve tek "A  konseptli alışveriş merkezi" olan Kentpark'ta dünyanın en büyük markalarının bir araya getirileceğini söyledi. Eylül ayında açılması planlanan alışveriş merkezinde 230 mağazanın bulunacağını ifade eden Akalın, mağazaların ise yaklaşık yüzde 70'inin şimdiden kiralandığını belirtti.
Ankara'nın 4.5 milyon nüfusuyla büyük bir ticaret potansiyeli bulunduğunu anlatan Akalın, "Başkentte çok sayıda AVM var ancak yaşam merkezleri eksik. Ankara'da bir benzeri daha olmayan A marka karması ve benzersiz mimarisiyle Kentpark AVM, Ankara'nın yeni cazibe merkezi olacak" dedi. Akalın, Kentpark AVM sayesinde tüm Ankaralıların ilk defa doğayla iç içe, çiçek kokuları eşliğinde ve adeta bir orman havası soluyarak, güzel bir atmosferde alışveriş yapma şansını yakalayacaklarını kaydetti.
Akalın, Ankara- Eskişehir yolu üzerinde kurulan Kentpark'ta, benzeri Pekin Olimpiyatları'nda da kullanılan cam tavanlar bulunduğunu, güneş ışığından maksimum düzeyde yararlanabilmek için mimari yapıda camların önplanda tutulduğunu anlattı.
Milliyet

Kentpark eylülde açılacak
Ankara, 225 bin metrekare alan üzerine kurulu yeni bir alışveriş merkezine kavuşuyor. Eskişehir Yolu üzerinde 115 milyon avroya mal olan yeni bir alışveriş merkezi "KENTPARK AVM" 9 Eylül 2009 tarihinde açılacak. Ankaralıları, dünyanın en prestijli markaları ile buluşturacak yeni merkezde 230 mağaza ve birçok sinema salonu yer alacak. 5 bin metrekare alanda restoran-cafe alanı, 3 bin 500 adetlik otoparkın olacağı merkezde bunlara ilave olarak 6 bin metrekare büyüklüğünde tamamen ihtisas mağazalarından oluşmuş, geleneksel açık semt pazarı da yer alacak.
Yenişafak

Ankara'ya 115 milyon euroluk Kentpark AVM
Eskişehir yolu üzerinde yapımı devam eden Kentpark Alışveriş Merkezi 115 milyon euro yatırımla 09.09.09'da açılıyor. KentPark AVM'nin tanıtım toplantısında konuşan genel müdür Mehmet Akalın, Ankara'nın ilk ve tek 'A konseptli alışveriş merkezi'' olan Kentpark'ta dünyanın en büyük markalarının bir araya getirileceğini söyledi. 230 mağazanın bulunacağı AVM'nin yüzde 70'i şimdiden kiralandı. Akalın, Kentpark'la ilgili şu bilgileri verdi: Toplam 225 bin metrekare alana kurulu. 5 bin metrekare restoran-kafe alanı ve 3.500 araçlık otoparkımız var. Ayrıca 6 bin metrekare, ihtisas mağazalarından oluşan geleneksel açık semt pazarı da önemli farkımız.

Paris mağaza açacak
AKALIN, Kentpark AVM'de birçok seçkin markanın bir arada olacağını, Paris Hilton'un da Türkiye'deki ilk mağazasını burada açacağını belirtti. Mehmet Akalın, AVM'de çocuklar için de 530 metrekarelik buz pisti, gölet ve birçok aktiviteyi barındıran eğlence merkezinin yer alacağını sözlerine ekledi.
Akşam


Geri Dön