28 / 03 / 2024

Kentplaza Alışveriş ve Yaşam Merkezi tanıtıldı!

 Kentplaza Alışveriş ve Yaşam Merkezi tanıtıldı!

DEHA Grup, 18 Eylül 2012 tarihinde düzenlediği basın toplantısında Konya’nın en büyük alışveriş merkezi olacak Kentplaza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni hizmete sunacağını açıkladı



DEHA AVM ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcı, Avm Mfi Partners Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yurdum ve 4A Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurtuluş’un evsahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Kent Plaza’nın sosyal yaşama getireceği zenginliğin yanı sıra, ulusal ve uluslararası 60 markayı ilk kez Konya halkıyla buluşturarak, bir ilke daha imza atacağı açıklandı. 12 Ekim 2012’de açılacak Kentplaza, modern mimarisi, ideal konumu ve sosyal yaşama katacağı renkle Konya’nın yeni çekim merkezi olacak.  


60’ın üzerinde marka, Kentplaza sayesinde ilk kez Konyalı’larla buluşacak

Basın toplantısında konuşan DEHA AVM ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcı, Kentplaza’nın, Konya’nın en büyükAVM’si olacağına dikkat çekerek şunları söyledi: “Kentplaza, uluslararası ve ulusal olmak üzere 60’ın üzerinde markayı da ilk kez Konya’ya getiriyor. Konya’da uluslararası standartlara sahip tek AVM olma özelliğini de taşıyan Kentplaza, Konya’ya artık sosyal yaşam ve modadaki yenilikleri dünya ile eş zamanlı olarak yaşayabilme imkanınısunacak”.


Yatırım değeri 150 milyon TL

Konya’ya “ilk”leri sunacak olmanın heyecanını yaşadıklarını aktaran Ahmet Arıcı, 5 yatırımcıdan oluşan DEHA Grubu olarak 150 Milyon TL yatırım değeri ile hayata geçirdikleri Kentplaza içinde 160 mağaza bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “45.000 m2’lik kiralanabilir alanıyla, Konya ve çevresindeki en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olan Kentplaza sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin de en modern AVM’lerinden biri olarak hizmete geçecek.Kentplaza Projesi’nin toplam alanı yaklaşık 110 bin metrekare”. 


Bu Kent’te Hayat Var…

Kentplaza, alışveriş imkanının yanı sıra Konya’daki halkın ihtiyaçlarına hitap edecek şekilde geniş sosyal yaşam alanları da sunuyor.  AVM’de 11 adet sinema salonu mevcut. Eğlence merkezi yaklaşık 3.600 metrekarelik alana yayılmış bulunuyor. 3.500 metrekarelik spor merkezi ve yaklaşık 2.000 metrekarelik de dünya standartlarına uygun bowling alanı olan Kentplaza’da ayrıca 2 adet yüzme havuzu ve açık teraslar da  bulunuyor.


Kentplaza, mağaza karması, büyüklüğü, kolay gezilebilirliği, mimari olarak geniş, konforlu ve ferah alanları ile ziyaretçi memnuniyeti odaklı bir yaşam merkezi olmayı hedefliyor. 


Starbucks, Lacoste, Tommy Hilfiger, Mango, Beymen Club ve Kahve Dünyasıgibi birçok marka ilk kez Kentplaza ile Konya’ya geliyor


Kentplaza, uluslararası ve ulusal olmak üzere, 60’ın üzerinde markayı Konya’ya ilk kez getiriyor olmasıyla da ayrı bir önem taşıyor. Konya’ya ilk kez gelen bu markalardan bazıları: Lacoste, Tommy Hilfiger, Starbucks, Mango, Yves Rocher, Divarese, YKM, Tchibo, Chakra, Derimod, Saat&Saat, Beymen Club, Twist, Guess, Kahve Dünyası…


Kentplaza’ya ayda 1 milyon ziyaretçi bekleniyor…

Kentplaza’yı sadece Konya iline yönelik değil; çevre illeri de hedefleyerek hayata geçirdiklerini belirten Ahmet Arıcı ayda ortalama 1 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi. Arıcı, “5 yıllık hedeflerimiz arasında ciro ve ziyaretçi sayısında yüzde 20’lik artış bulunuyor. Kentplaza’nın yıllık ciro beklentisi yaklaşık 250 Milyon TL’dir” dedi. 


Arıcı sözlerine şu şekilde devam etti: “Özellikle Mevlana’yı ziyaret için dünyanın dört bir yanından birçok insan Konya’ya akın ediyor. Bunların çoğunluğunu ise İranlı, Koreli ve Japon turistler oluşturuyor. Kentplaza, yurtdışından Konya’ya gelecek ziyaretçilerimiz için ikinci bir adres olacak. Alışveriş merkezimize Konya civarından da ziyaretçi hedefliyoruz. Çünkü Kentplaza, sunacağı imkânlarla çevre yörelerdeki vatandaşlarımızın yaşamına da yeni bir soluk getirecek”.

Üç bin kişilik istihdam sağlayacak


Ekim’de açılacak olan Kentplaza yatırımı ile Konya’ya yaşam merkezi sunmanın yanı sıra, yaklaşık üç bin kişilik doğrudan ve dolaylı istihdam sağlanacak.


“Konya, Kentplaza’yı çoktan hak etti”

Arıcı, kültürel ve tarihi mirasının yanı sıra Türkiye’nin en genç nüfusuyla da ciddi bir potansiyele sahip olan Konya’nın, böyle bir projeyi çoktan hak ettiğine inandıklarını söyleyerek şu bilgileri verdi: 

“Yüzölçümü olarak Türkiye’nin en büyük ili, nüfus olarak ise 7 inci büyük ili olan Konya, M.Ö 7000’li yıllara kadar uzanan derin tarihinde pek çok uygarlığa ev sahipliği, yakın tarihinde de Anadolu Selçuklu Devleti’ne uzun süre başkentlik yapmıştır. Konya aynı zamanda Osmanlı’nın Avrupa’ya açılmasında yolladığı göçlerle önemli bir zemin oluşturan, büyük bir Anadolu metropolüdür. Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan Konya’da 2 milyon üzerinde insan yaşamaktadır. Bu nüfus, Türkiye nüfusunun yaklaşık olarak yüzde 3’ünü oluşturmaktadır. Konya, ekonomik verileri ile de önemli illerimiz arasında yer almaktadır. Özellikle son on yılın ekonomik verileri, Konya’nın yaptığı atılımı çarpıcı bir biçimde ortaya koymaktadır. Türkiye son on yılda ihracatını 4 kat artırırken, Konya 12 kat artırmıştır. Konya 2002 yılında yaptığı toplam 120 milyon dolarlık ihracatı, 2012 yılına gelindiğinde bir ayda yapar hale gelmiştir.” 


Dünyayı takip eden, üreten, yeni istihdam alanları yaratarak kabuğunu kırmış Konya ekonomisinin bu temposuna, şehrin de gerek tesisleri, gerek altyapısı, gerekse de insan kaynakları ile ayak uydurması gerektiğini söyleyen Arıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ürün ve hizmet çeşitliliği, modern tesis yönetim anlayışı, konforlu alışveriş imkânlarıyla da iddialı olan Kentplazaile Konya halkına prestijli, keyifli bir sosyal buluşma noktası sunuyoruz. Konya artık sosyal yaşam ve modadaki yenilikleri Kentplaza ile, tüm dünyayla eş zamanlı olarak yaşayabilme imkanını bulacak.”



Geri Dön