28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm Antakya'nın yüz akı olacak!

Kentsel dönüşüm Antakya'nın yüz akı olacak!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci bölgedeki hizmet, proje, yatırım ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Kimyeci, kentsel dönüşüm projesinin Antakya'nın yüz akı olacağını söyledi.



Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya Belediyesi hizmetleri hakkında yöneltilen soruları cevaplandırdı. Başkan Kimyeci' nin verdiği cevaplar ise şu şekilde:


" Makina İkmal Tesisimiz ilimizde örnek teşkil ediyor. 120' si yeni, son teknoloji 180 aracımızla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Bunun yanı sıra yeşiller içerisinde bir Antakya için, görev süremizde 48 yeni park yaptık. 95 olan park sayımızı 143' e çıkardık. Yeşil alan miktarını yüzde 50 oranında arttırdık. Sosyal Belediyecilik hizmetlerine verdiğimiz önem doğrultusunda, ilimizde bulunan 237 okulda 5000 dersliğin düzenli olarak dezenfeksiyon temizliğini yapıyoruz. Okullarımızın su depolarını da temizliyoruz. 65 yaş üstü 2080 büyüğümüze Evde Temizlik ve Evde Bakım hizmeti sunuyoruz. Şu ana kadar 9387 defa hizmet verdik. 


22.180 ÖĞRENCİMİZE ÜCRETSİZ EĞİTİM KURSLARI 

Gençlerimizin eğitim ve öğretimine katkıda bulunmayı çok önemsedik. Bu kapsamda Antakya Belediyesi Eğitim ve Okuma Salonumuzda toplam 22.180 öğrencimize ücretsiz eğitim kursları veriyoruz. Yine gençlerimize yönelik hizmet sunmak amacıyla kurduğumuz 1500 öğrenci kapasiteli Gençlik Merkezimizde ücretsiz kültür-sanat kursları düzenliyoruz. Vatandaşlarımıza sosyal alanlar kazandırmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde, Atatürk Caddesi Mahvel Sosyal Tesisinde bulunan Çorba Evi' nde bugüne kadar 38.000 vatandaşımıza hizmet sunduk. Bunun yanı sıra aynı tesiste bulunan Hanımlar Lokalini 14 Nisan' da hizmete sunduk. Şu ana kadar 420 hanım kardeşimize hizmet verdik. 


6275 AİLEYE HİZMET SUNDUK 

Veren elin alan eli görmediği örnek projemiz " Kardeşinle, Sevgiyle Paylaş" hayırseverlerimizden ihtiyaç sahiplerine gönül köprüsü oldu. Kardeşinle Sevgiyle Paylaş projesiyle bugüne dek 6275 ailemize hizmet sunduk. Manevi değerleri, gönül bağları kurmayı çok önemsedik. Bu kapsamda hemşerimizle saflarımızı sıklaştırdığımız, ibadetlerimize müteakip kucaklaştığımız Cuma Sofrası ile 53.000 vatandaşımıza hizmet sunduk. Yanı sıra 295 İbadethanemizin düzenli olarak temizlik ve bakımını gerçekleştiriyoruz." 


KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE SON SAFHADAYIZ 

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci' nin hizmet haritalarını ayrıntılı bir şekilde ele aldığı programlarda Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında da önemli açıklamalarda bulunurken, Proje ayrıntılarını izleyicilerle paylaşırken canlı yayında şu bilgileri aktardı; 

" 1 .Hatay Yapı, İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı' na Antakya Belediyesi olarak destek olduk. 60 firmanın katıldığı fuara emeği geçenleri kutluyorum. Fuarda Emek-Aksaray Kentsel Dönüşüm Proje standımız ile yerimizi aldık. Vatandaşlarımızı projenin ayrıntıları hakkında bilgilendiriyoruz. Kentsel dönüşüm projesinde 4.ve son safhadayız. Hak sahiplerimizin yüzde 32' si ıslak imzalarını atmış durumda. Her gün imza atma işlemleri hızla devam ediyor. Allah'ın izni, milletimizin hayır duasıyla imza sürecinde yüzde 67' ye ulaştığımızda projenin yapım ihalesine çıkacağız. Toplam 350.000 metrekarelik Kentsel dönüşüm alanının 192.000 metrekaresi yani yarısından fazlası yeşil alan olacak. İki Okul, 5000 kişilik cami, dev bir kent meydanı, karakol binası, kapalı semt pazarı, açık ve kapalı otopark, peyzaj alanları olacak. Antakya'nın çarpık yapılaşmasındaki makus talihini değiştirecek bu dev projeyi Allah'ın izni, milletimizin desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Kentsel dönüşüm projesinde Milletimizin heyecanına, yoğun bir ilgisi ve desteğine tanık oluyoruz. Bu da bizim en büyük mutluluğumuz. Kentsel Dönüşüm Projemiz, Antakya'ın izin yüz akı olacak." 


ANTAKYA' YA YEPYENİ SOSYAL ALANLAR KAZANDIRIYORUZ 

Başkan İsmail Kimyeci' nin Tahtaköprü Mesire Alanı hakkında bir müjde verirken, Ramazan Bayramı sonrasında hizmete açılacağının sözünü vererek canlı yayında yaptığı açıklamalarına şöyle devam etti; " Buradan bir müjdeyi de paylaşmak istiyorum. Tahtaköprü Piknik ve Mesire Alanı' nı Ramazan Bayramı' ndan önce hizmete sunuyoruz. Hayırlı olsun. 120 Bin metrekarelik dev bir Piknik ve Mesire alanı olacak. Yemyeşil doğayla baş başa muhteşem bir alanı şehrimize kazandırıyoruz. Bunun yanı sıra Bakanlık nezdindeki girişimlerimizle Uzun Çarşı ve çevresindeki çarşılarımızda Cephe İyileştirme ve Sokak Sağlıklaştırma projesi başlıyor. Bakanlığımız ödeneklerini ayırdı. Proje ve müteakiben yapım ihalesine çıkacak. Esnafımızın taleplerini emir telakki ediyoruz." 


Başkan İsmail Kimyeci' nin yanıtlarının sonunda" 30 Büyükşehir, 519 ilçe arasında bizi Türkiye' nin En Başarılı İlçe Belediye Başkanı anketinde 1. seçen hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum" dedi.




Hatay Atayurt


Geri Dön