28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm beklentisi boya sektörünü yavaşlattı!

Kentsel dönüşüm beklentisi boya sektörünü yavaşlattı!

Yıla çok iyi başlayan boya sektörü ilk 3- 4 ayın ardından yavaşladı. Boya sektörü temsilcilerine göre başlıca neden kentsel dönüşüm beklentisi nedeniyle boya yenileme işlerinin ertelenmesi...



Yıla çok iyi başlayan boya sektörü ilk 3- 4 ajan ardından yavaşladı. Boya sektörü temsilcilerine göre başlıca neden kentsel dönüşüm beklentisi nedeniyle boya yenileme işlerinin ertelenmesi... 

Hedefe Avrupa 3'üncülüğünü koyan boyacılar, Paintistanbul Boya Sanayi, Hammadde ve Yardımcı Maddeler Fuar ve Kongresi'nde buluştu. Toplamda 400'e yakın markanın yer aldığı fuara yurtdışından da 100'e yakın firma katılıyor. Fuarı 15 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 


Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD), fuar ile eşzamanlı olarak boya teknolojisindeki en son yeniliklerin masaya yatırıldığı bir de kongre düzenlendi. Kongreye gelenlerden biri de inovasyon konusunda dünya çapında tanınan, pazarlama dâhisi Peter Fisk oldu. Dün açılan Paintistanbul Fuarı, BOSAD ve CNKişbirliği ile 25 Ekim'e kadar devam edecek. 


Sektör Avrupa'da 4 yıldır ekside DÜNYA'ya açıklama yapan BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis, sektör olarak yıla iyi başladıklarını söyledi. 


İlk 4ayın ardındansa yavaşlama olduğunu belirten Bitlis-, bu yılki hedeflerinin sektörün Türkiye'ye paralel olarak büyümesi olduğunu kaydetti. Boya sektörünün Avrupa'da 2010'dan bu yana sürekli küçüldüğüne dikkat çeken Bitlis, "Türkiye bu ortamda iyi durumda. Gelecek yıl için de bu yılın benzeri bir tablo bekliyoruz. Boya kolay ertelenebilen bir talep. Ufak bir kıpırdanma olursa bir anda o ötelenen talepler devreye girebiliyor. Yabancı yatırımcıların Türk boya sektörüne ilgisi devam ediyor" dedi. Polisan Boya CEO'su Erol Mizrahi de büyümelerinin geçen yıla paralel olduğunu bildirdi. İstanbul'da birçok binanın kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkıldığını hatırlatan Mizrahi, "İnsanlar da bu nedenle boya ihtiyacını erteleyebiliyor. 


Benim bir evim var. Yıkılıp yıkılmayacağı netlik kazanmadı. Oranın da boyanması lazım ama ben bile öteliyorum" diye konuştu. 

DYO Genel Müdürü Serdar Oran, ilk 3 aydaki büyümenin daha önceki yılların da üstünde olduğunu ifade etti. Yerel seçimlerin ardından daha da iyi bir dönem beklemelerine karşın giderek yavaşlama olduğunu belirten Oran, "Bu yılı ilk 3 ay kurtardı. 

Kentsel dönüşüm de bu yavaşlamayı tetikleyin etkenlerden bir tanesi" dedi. Bayegan'ın CEO'su Rüya'Bayegan, "İhracat pazarları daraldir Pazarlarda daralma küçüklerden başlar. O yüzden biz biraz daha az etkileniyoruz. Biz bu yıl yüzde 20 büyüdük" dedi. 


Dünya 


Geri Dön