27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm bölgelerinde kira ve satış fiyatları artıyor!

Kentsel dönüşüm bölgelerinde kira ve satış fiyatları artıyor!

Kentsel dönüşüm bölgelerinde kira ve satış fiyatı artıyor. Dönüşüm alanlarında yeni projelerde metrekare fiyatı 7500 TL'yi buluyor. Kadıköy, Esenler, Gaziosmanpaşa bölgelerinde evi yıkıldığı için kiraya çıkmak zorunda kalan halk talebi yükseltti ve kiral



Kentsel dönüşüm çalışmaları konut satış ve kira fiyatlarında artışa neden oldu. Şehrin merkezi lokasyonlarında yapılan dönüşüm projelerinde fiyatlar tavan yaptı. Kadıköy, Esenler, Gaziosmanpaşa bölgelerinde evi yıkıldığı için kiraya çıkmak zorunda kalan halk talebi yükseltti ve kiralar da arttı. Dönüşümün en çok tartışıldığı bölge Fikirtepe’de ise markalı konut projeleri ile konut fiyatları 2 katın üzerine çıktı. Kentsel dönüşüm öncesi 3 bin TL’nin altında olan metrekare satış fiyatları ilk etapta 7500 TL’yi bulacak. Dönüşüm tamamlanınca ise Fikirtepe’de evlerin metrekaresinin 7-12 bin dolar aralığında olması bekleniyor. 50 bin konut yapılması planlanan bölgede fiyatlar Bağdat Caddesi’ni yakalayacak. Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, afet alanı ilan edilen Fikirtepe’de malzeme tutarından kaynaklı maliyet artışı olacağını belirtti. Temel, “İnşaatlarda kullanılacak malzeme türü ve dozu hangi deprem kuşağında yer aldığına göre değişir. Bakanlık Fikirtepe’yi afet alanı ilan ettiği için burada daha maliyetli demir ve beton kullanılacak ve inşaat maliyeti artacak. Ucuza satıyorum diyene güvenmeyin” dedi. Evim Kadıköy projesini metrekaresi 4800 TL ile 6 bin TL aralığında satışa sunduklarını belirten Temel, yeni plana göre bu fiyatların 5800- 7500 TL olacağını dile getirdi. Temel, 3 yıl sonra ise bu rakamların 7 bin doların üzerine çıkacağını söyledi. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Fikirtepe’deki konut fiyatlarının Ataşehir’in üzerinde olacağını söyledi. Bölgenin İstanbul ’da yatırımcısına en çok kazandıran lokasyon olacağını belirten Durbakayım, “Fikirtepe’yi Bağdat Caddesi ile mukayese edersek bugün oralarda 10-12 bin dolarlar konuşuluyor. Fikirtepe’de birkaç yıl içinde aynı oranda olacak” dedi. 


En az yüzde 25 artar

Baysaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın , Fikirtepe’de konut fiyatlarının en az yüzde 25 artacağını söyledi. Bölgenin lokasyonu ve yeni planları ile değerleneceğini belirten Aydın, “Biz bölgede 540 konut yapacağız. Yıkımlara başladık ve projemizi yeni plana göre revize ediyoruz. Metrekaresini 5 bin TL’den satışa sunacağımız projeler tamamlanınca 7500 TL’den satılır” dedi. Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, bölgenin bütün olarak dönüşeceğine dikkat çekti. Nuhoğlu, “Etrafında gecekonduların olduğu projelerde fiyatlar yüksek olmazdı. Ancak şu an bölgenin tamamı dönüşüyor ve elbette bu, fiyatlara yansıyacak” dedi.


GÜLİSTAN ALAGÖZ/Radikal Gazetesi


Geri Dön