28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm Bursa Akpınar'da ihtiyaç!

Kentsel dönüşüm Bursa Akpınar'da ihtiyaç!

Olay Bursa Gazetesi'nin Söz Sizde bölümünde yazan Doğan Kahya bugünkü yazısında Akpınar'daki kentsel dönüşüm planlamalarından bahsetti. İşte Doğan Kahya'nın o yazısı..



Bugünlerde yerel medyamızda kentsel dönüşüm haberleriyle gündeme gelen Akpınar Mahallesi sakinlerindenim. Üç yıl önce mahallemiz depremde riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm planlaması yapılmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe de mahallemiz sakinlerine bir toplantı tertipleyerek yapmak istedikleri kentsel dönüşüm projesini bizzat kendisi anlatmıştı. 

Bu projeye göre; işi üstlenecek yüklenici firma bulunduğu takdirde mahallemizde evi olan biz Akpınar sakinlerinin cebinden hiç para çıkmadan evleri yenilenecekti. Belediye Başkanımızın bu açıklamasının ardından yapılan ankette mahallemiz sakinleri yaklaşık yüzde seksen oranında bu projeye onay vermiştir. Mahallemizde kentsel dönüşüm  söylentileri başladığından itibaren bazı sakinlerle birlikte Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Güzelleştirme Derneğini kurduk. Kısa zamanda mahallemiz sakinlerinin yarısı bu derneğe üye oldu. Bu derneği kurmakta amacımız kentsel dönüşüm projesinde halkımızın mağdur olmaması için çalışmalar yapmak, uygulanacak projede bizlerin de söz sahibi olmasını sağlamak ve birlikte hareket etmektir. Aradan geçen yaklaşık üç yıldır da bu derneği ayakta tutmayı başardık. Son zamanlarda  derneğimizden aldığımız haberlere göre mahallemizde yapılacak olan bu projeyi uygulamak isteyen bazı firmalar ortaya çıkmış ve bazıları ile derneğimiz irtibata geçmiştir. 

Ben buradan derneğe üye olmayan ya da olmaktan imtina eden komşularımıza seslenmek istiyorum; ortak menfaatlerimizi korumak, doğacak olan mağduriyetleri önlemek ve yapılacak uygulamayı hızlandırmak adına gelin sizler de bu derneğe üye olun. Bir fikriniz var ise ( olumlu, olumsuz) bunu kahve köşelerinde konuşmak yerine dernek toplantılarında dile getiriniz.  Son söz olarak diyorum ki; depremin ne zaman geleceği belli olmaz, bu yüzden bu projeye destek olarak biran önce depreme dayanıklı evlerimize kavuşmalıyız.



Olay Bursa/ Doğan Kahya


Geri Dön