08 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm firmaları, İstanbul için çalışmalara başladı!

Kentsel dönüşüm firmaları, İstanbul için çalışmalara başladı!

20 yıl sonra pırıl pırıl bir İSTANBUL olacak Depreme hazırlık kapsamında apartmanları yenilemek için kolları sıvayan inşaat firmaları İstanbul'a gelmeye başladı. Projede kentsel dönüşüm kapsamında eski apartmanlar yıkılıp yerine yenileri yapılıyor.



İstanbul'da bir taraftan az sayıda kalan boş arsalar üzerinde yeni konutlar yükselirken, diğer taraftan kentsel dönüşüm kapsamında eski apartmanlar yıkılıp yerine yenileri yapılıyor. Sektörün önde gelen temsilcilerine göre, şehrin yenilenme süreci en az 15-20 yıl sürecek ve bu süre zarfında çok sayıda inşaat firmasına iş düşecek. Bu firmalardan biri de İzmit kökenli Kavan Yapı İnşaat. Dönüşüm seferberliğine katılmak üzere İzmit'ten İstanbul'a gelen Kavan Yapı İnşaat'm Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Kavan, butik projelerde faaliyet gösterdiklerini ve 4 bin konut üretim hedefiyle 5 yılda ilk 10 şirket araşma girmeyi planladıklarınısöyledi. 1978 yılında kurulan Kavanlar Şirketler Grubu bünyesindeki 28 şirketten biri olarak kurulan Kavan Yapı İnşaat'm Kocaeli'de halihazırda 500 milyon dolara yakın yatırımlarının devam ettiğini dile getiren kavan, bin 500 konutun 2015'te biteceğini söyledi. Kavan, 250 milyon dolarlık yatırımla inşaatı devam eden Symbol AVM'nin de yine aym yılın ikinci çeyreğinde tamamlanacağını söyledi. 


VATANDAŞ DA 'YENİLENSİN' DİYOR


İstanbul'da ilk sene 150 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini kaydeden Kavan, şunları söyledi: "Butik residance projelerimiz daha çok Bağdat Caddesi'nde gerçekleşecek. İstanbul'da çok sayıda ömrünü tamamlamış apartman var. Buralarda oturanlar hem güvenlik hem de konfor için artık evlerinin yenilenmesini istiyor. Kadıköy'ün bir çok bölgesi yıkım halinde. Sözleşmeler yapılıyor, projeler hazırlanıyor ve 1 yıl gibi kısa bir sürede konutlar tamamlanıyor. Üstelik cepten 5 kuruş para çıkmadan. Vatandaşlar yeter ki doğru firmalarla iş yapsınlar." Kavan, İstanbul'da kentsel dönüşümün 20 yıla yalan süreceğini ancak sonunda kentin depreme hazırlıklı modem binalara kavuşacağına dikkat çekti.


Türkiye Gazetesi


Geri Dön