26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm için 200'e yakın proje teklifi inceleniyor!

Kentsel dönüşüm için 200'e yakın proje teklifi inceleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm ailelerinin katılımıyla düzenlenen "Dönüşüm Devam Ediyor" programına katıldı. Güllüce; " 2012'den bu yana ilan edilen 159 riskli alan projesinin tamamının proje çalışmaları başladı" dedi..



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm ailelerinin katılımıyla düzenlenen "Dönüşüm Devam Ediyor" programına katıldı. Güllüce, hangi partiden olursa olsun bütün belediye başkanlarına kentsel dönüşümde birlikte çalışma çağrısı yaptı. Toplantıda verilen bilgiye göre, 2012'den bu yana ilan edilen 159 riskli alan projesinin tamamının proje çalışmaları başladı ve bunların büyük çoğunluğu 2018'de tamamlanacak. 


200 PROJE İNCELEMEDE 

Kentsel dönüşüm için riskli alan ilan edilen 123 bölgede belediyeler yetkilendirilirken, 29 projede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 5 projede TOKİ, 2 projede ise maliklerce uygulama yapıldı. Söz konusu projelere ek olarak Belediye Kanunu kapsamında 2012'den bu yana ilgili belediyelerce yürütülen 54 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 200'e yakın proje teklifi halen inceleniyor. Uygun görülenler ve riskli alan ilan edilen bölgelerde de 2018'e kadar projeler başlayacak. 


Sabah


Geri Dön