16 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm için harekete geçilecek!

Kentsel dönüşüm için harekete geçilecek!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Nasır, ''Kentin ihtiyacı olan nitelikli konutların yapımı kentsel dönüşümle hız kazanacaktır'' diye konuştu.



İnşaat sektörü temsilcileri, referandum nedeniyle ötelenen yeni proje ve yatırımların mayıs ayı itibariyle yeniden gündeme geleceği ve konut alımının hızlanacağı öngörüsünde bulundu. 


Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, nitelikli konutların yapımının kentsel dönüşüm ile hız kazanacağını belirterek, "Referandumun ardından sağlanan istikrar ortamıyla birlikte gözler yeniden ekonomiye çevrildi. Bir süredir askıya alınan yatırımlar ve konut 

alınılan da yeniden gündeme geldi. Bu durum inşaat sektörüne de olumlu yansıyacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile yaptığımız görüşmemize istinaden uygulamada eksiklikleri tespit edilen kentsel dönüşüm konusunda daha hızlı hareket edilmesini sağlayacak düzenlemenin de önümüzdeki mayıs ayında yürürlüğe gireceğini öğrenmemiz de bizi son derece mutlu etti. Kentsel dönüşüm ile kazanılacak yeni arsalarla birlikte, kentin ihtiyacı olan nitelikli konutların yapımı da hız kazanacaktır" dedi.




Anayurt


Geri Dön