19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm insanla başlar, insanla biter!

Kentsel dönüşüm insanla başlar, insanla biter!

Nilüfer Belediye Başkam Mustafa Bozbey, kentsel dönüşümün insanla başlayıp biteceğini söyleyerek, yapılan çalışmaların kentsel yenileme olduğunu vurguladı. Mustafa Bozbey, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu...




"Kentsel dönüşüm insanla baslar, insanla biter" Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası tarafından düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm Yasası Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Bozbey, kentsel dönüşümün Türkiye'de farklı algılandığını belirterek, "Yasa çıktı ama kentsel dönüşümden ne anladığımızı ortaya koymamız lazım.


Şu anda konuşulanların hepsi bana göre kentsel yenilemedir. Niçin bunu söylüyorum, insanın olmadığı yerde bir dönüşümden bahsetmek mümkün değildir.


Kentsel dönüşüm insanla başlar insanla biter. Burada insanın dönüşümünden bahsedilmediği için de bir kentsel dönüşümün hiçbir esprisinin kalmadığını göBazı bölgelerde imar planlarının ilgili bakanlıkta oturulan yerden yapıldı ğını belirten Bozbey "Bir yerin imar planım en iyi o bölgenin yerel yöneticisi bilir.


Ankara'da masada oturan bir memur uzaktan plan değişikliği yapamaz. Umarım ba kanlık bu hatadan bir an önce döner ve uygulamalar olması gerektiği olur" diye ko nuştu.

rüyoruz. Kentsel dönüşümlerde eğer gerçekten kentsel dönüşümse, önce o bölgenin yapılarıyla beraber insanlarının da hangi işle uğraştığını veya nasıl bir yaşam sürdüğü de çıkarılarak orada insan üzerinden bir dönüşüm başlatılması lazım.


İnsanları alışık olduğu yaşam kültüründen çok katlı lüks site içerisine alırsanız belki mutlu olmayacaklar. Önce insanların ne istediğine bakacaksınız.


Biz Nilüfer Belediyesi olarak insan odaklı kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz" dedi. Brüksel'de tarihi imza Başkan Mustafa Bozbey, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Avrupa Komisyonu Merkezi'nde düzenlenen törende, "Mayors Adapt" sözleşmesine atılan imzayı simgeleyen sertifikayı AB iklim Eylemi Komiseri Connie Hedegaard ile birlikte imzaladı.

Böylelikle, yaklaşık 60 kent ve belediye tarafından iklim değişikliğine uyuma yönelik gösterilen liderlik ve eylemler, katılımcıların huzurunda somutlaştırıldı.


Bursa Hakimiyet 


Geri Dön