16 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kapsamında Ankara'nın tarihi bölgeleri önemli!

Kentsel dönüşüm kapsamında Ankara'nın tarihi bölgeleri önemli!

Mekan Grup Yetkilisi Hasan Şeker, Kentsel Dönüşüm kapsamında Ankara'nın tarihi ve merkezi bölgesinde farklı bir proje yaratmak istediklerini söyledi. Şeker, 'Kentsel dönüşüm kapsamında Ankara'nın tarihi bölgeleri önemli' dedi...



¦ Projenizi anlatır mısınız? 

Ulucanlar Cezaevi Müzesi yanında yükselmeye başlayan Altın Kuleler, çağdaş mimarisiyle ev sahibi olmak isteyenlere farklı ve lüks çözümler sunuyor.  Ankara  Kentsel dönüşüm kapsamında 17 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Altın Kuleler, Altındağ'ın çehresini değiştiriyor. 4 bloktan oluşan 25 katlı dev projemizde alışveriş merkezlerinin yanı sıra dairelere özel kat bahçeleri, ortak mahalle ve teraslarda iki adet havuzlar yer alıyor. 

Şehrin merkezinde modern yaşam alanı yaratmayı amaçladığımız Altın Kuleler projesi, sahip olduğu eşsiz manzarasıyla Ankara'nın en çok konuşulan konut projeleri arasında yerini almayı başardı. 25 yıldır sektörde faaliyet gösteren Özensan AŞ. ve Mekan Grup îş Ortaklığı'nın ilk konut projesi olan Altın Kuleler, 25 katlı 4 blok 450 daireden oluşuyor. Projenin en dikkat çekici özelliklerinden biri ise 4 + 1, 3 + 1, 2 + 1 olmak üzere 11 tip daire çeşidine sahip olması olarak değerlendiriliyor. Altın Kuleler'in son dönemde Ankara'nın tarihle iç içe bölgesi Hamamönü ve Ulucanlar'da yer alması, ayrıca sürekli gelişen ve değişen çehresiyle Ankara'nın tarihi dokusunu yansıtıyor. Bizde bu dokuya uygun lüks ve elit bir yaşam alanı yaratmak istedik. 

Manzaralı asansörler 

¦ Dairelerin özellikleri neler? 

Altın Kuleler'de 11 tip daire seçeneği olup 1 + 1'den 4+1'e kadar çeşit seçenekleri ile hayatı fırsatlarla yaşama şansı veriyor. 

Depreme dayanıklı tünel kalıp sistemi ile güven veriyor. Altın Kuleler'de 1 blokta toplam 4 asansör bulunmaktadır. 2 adet iç asansör ve diğer 2 adet panoramik olmak üzere Ankara manzarası eşliğinde dairenize çıkama imkanı sağlıyor. İnsanlar teras katlardaki 2 adet yüzme havuzu sayesinde serinleyecek ve kışın zemin katlarda yer alan buhar odalarından yararlanabilecek. Aynı zamanda toplantı salonları, fitness ve çocukların ilgisini çekecek kreş tarzında oyun alanlarımız olacak. Binamıza giriş -1 bodrumdan olup alt katında -5 kat mevcut ve 3 +1, 2 +1 ,1 + 1 daire seçeneklerimiz mevcuttur, l'nci kattan 7'nci kata kadar 2+1, 8,9,10'ncu katlarda 4+1 ve 11. Kattan itibaren de 3 + 1 dairelerimiz mevcut. Bazı 3 + 1 dairemizde 16 metrekarelik seyir terasları bulunmaktadır. Pay ödemeli kalorimetre sistemi, sıcak su dağılımı ve saati, 24 saat tam beslemeli jeneratör ile kesintisiz enerji, yangın söndürme tesisatı ve sprinkleri. Her katta 6 daire 6. Kattan itibaren 4 daire. 4 katlı otopark 3 noktadan giriş olup, açık otoparkımız da mevcut olacak. Aynı zamanda otoparktan binaya geçiş sağlayabileceksiniz. Site girişinden itibaren fiziki ve site güvenliği 24 saat kapalı devre sisteminden yararlanabileceksiniz. 


Hazırlayan BAŞAK ATEŞ BU ASANSÖR SADECE ATAKULE'DE VAR


12 bin metrekare yeşil alan 

¦ Bölgenin avantajları neler? 

Bölge tarihi dokuya göre yeniden düzenleniyor ve hızlı bir değişim içinde. Hemen yanımızda Eski Ulucanlar Cezaevi var. Bu bölge kültür ve sanat merkezi haline geliyor. Projemiz Kızılay, Ulus ve Dikimevi'nin tam ortasında Ankara'nın göbeğinde. Burada prestijli konutlar yapalım istedik. Ankara'nın en büyük hastaneleri ve sağlık sektörü bu bölgede. Biz bunu bir potansiyel olarak görüyoruz. 

Bu alanda çalışan birçok aile için çok cazip bir proje. Yine Siteler'e çok yakın bir mesafede. 

Bu bölgede bizim projemize benzer başka bir proje yok. Bu 

¦ Yeşil alan oluşturuldu mu? 

24 saat tam güvenliğin sağlandığı, içinde rezidans konutların sunulduğu Altın Kuleler'de dairelerin yapımında 1.sınıf malzeme tercih ettik. Tamamen akıllı daire yöntemiyle son teknolojiyi ev sahibi olmak isteyenlerin hizmetine sunduk. Bu sistem sayesinde evin tek bir noktasından aydınlatma kontrolü yapmanın yanı sıra daire içi yangın sprinkleri, duman gaz ve su baskını dedektörleriyle üst seviyede güvenlik sağladık. Teknoloji evlerin içine yerleşti 17 bin metrekarelik toplam alanın 12 bin metrekaresinin yeşil alan ve yaşam alanı olarak kullanıldığı dev proje, şehir merkezinde huzur arayanların isteklerine cevap veriyor. Altındağ'ın kaderini değiştirecek olan Altın Kulelerde katlara çıkmak için ise panaromik Ankara manzaralı asansörler kullanılacak. Projede yer alan açık alanlarda çocukları da unutmadık. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız da burada yer alan açık ve kapalı oyun alanlarında hobi ve el becerilerini geliştirebilecekler. Altın Kuleler'de kış keyfide zemin katlarda yer alan fitness, spor salonları, buhar odaları ve sauna odalarıyla renklenecek. 

Şehir merkezine bu yakınlıkta ve bu konforda tek proje Altın Kuleler. Buradaki insanların güvenliğine de çok önem veriyoruz. 

Özel otoparkımız sayesinde ev sahipleri araçlarını güvenle park edebilir. Binalarda 24 saat tam güvenlik sağlanıyor. Binalarımız 25 katlı olduğu için Ankara'nın dört bir yanını seyir halinde. Bütün semtleri izleme şansınız bulunuyor. Ankara'da yüksek katlı konutlarda sadece bizde olan 360 derece görüş sağlayan camlı panoramik asansörlerimiz var. 

Bu asansör sadece bizim projemizde ve Atakule'de var. Yani evinize çıkarken bile Ankara manzarasını izleyebileceksiniz. 

Yine Ankara'da bu kadar yüksek konutlu bir projede terasında havuz bulunan projede bizde. 

Özellikle birçok üniversiteye de çok yakın bir konumda. Havaalanına yakınlığıyla öğrenciler ve sık seyahat edenler içinde uygun bir konut projesi. Sitenin içinde üç katlı alışveriş merkezimiz ve 20'ye yakın dükkanımız var. 

-3 Ödemelerde esneklik 

¦ Ödeme kolaylıklarınız neler, daireleri ne zaman teslim ediyorsunuz? 

Ödemelerde esneklik sağlıyoruz ve grup indirimi yapıyoruz. Konutların temelinden inşaatına kadar her aşamasında 1. sınıf malzemeler kullandık. Anahtar teslimini ise 2014 yılı sonu itibariyle gerçekleştireceğiz. 


Milliyet Ankara


Geri Dön