26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira ve satış fiyatlarını arttırıyor!

Kentsel dönüşüm kira ve satış fiyatlarını arttırıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları konut satış ve kira fiyatlarında artışa neden olduKentsel dönüşümün en çok tartışıldığı bölge Fikirtepe'de ki dönüşüm alanlarında yeni projelerde metrekare fiyatı iki kat artarak 7 bin 500 TL'ye ulaştı.



Kentsel dönüşümün en çok tartışıldığı bölge Fikirtepe'de ki dönüşüm alanlarında yeni projelerde metrekare fiyatı iki kat artarak 7bin 500 TL'ye ulaştı. Kentsel dönüşüm çalışmaları konut satış ve kira fiyatlarında artışa neden oldu. Şehrin merkezi lokasyonlarmda yapılan dönüşüm projelerinde fiyatlar tavan yaptı. Kadıköy, Esenler, Gaziosmanpaşa bölgelerinde evi yıkıldığı için kiraya çıkmak zorunda kalan halk talebi yükseltti ve kiralar da arttı.
Kensel dönüşümün en çok tartışıldığı bölge Fikirtepe'de ise markalı konut projeleri ile konut fiyatları 2 katın üzerine çıktı.
Kentsel dönüşüm öncesi 3 bin TL'nin altında olan metrekare satış fiyatları ilk etapta 7500 TL'yi bulacak. Dönüşüm tamamlanınca ise Fikirtepe'de evlerin metrekaresinin 7-12 bin dolar aralığında olması bekleniyor.
50 bin konut yapılması planlanan bölgede fiyatlar Bağdat Caddesi'ni yakalayacak.
M 2 BİN DOLARI BULACAK' Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Fikirtepe'deki konut fiyatlarının Ataşehir'in üzerinde olacağını söyledi. Bölgenin İstanbul 'da yatırımcısına en çok kazandıran lokasyon olacağını belirten Durbakayım, "Fikirtepe'yi Bağdat Caddesi ile mukayese edersek bugün oralarda 10-12 bin dolarlar konuşuluyor. Fikirtepe'de birkaç yıl içinde aynı oranda olacak" dedi.
I 'FİYATLAR YÜZDE 25 ARTAR7 Baysaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın ise, Fikirtepe'de konut fiyatlarının en az yüzde 25 artacağını söyledi.
Bölgenin lokasyonu ve yeni planları ile değerleneceğini belirten Aydın, "Biz bölgede 540 konut yapacağız. Yıkımlara başladık ve projemizi yeni plana göre revize ediyoruz. Metrekaresini 5 bin TL'den satışa sunacağımız projeler tamamlanınca 7500 TL'den satılır" diye konuştu.

Yurt Gazetesi

Geri Dön