18 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı en çok İstanbul'da yapıldı!

Kentsel dönüşüm kira yardımı en çok İstanbul'da yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın rakamları, kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşın mağdur edilmediği, toplam 1 milyar 245 milyon 172 bin 583 liralık kira yardımı yapıldığını ortaya koydu.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın rakamları, kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşın mağdur edilmediği, toplam 1 milyar 245 milyon 172 bin 583 liralık kira yardımı yapıldığını ortaya koydu. Kentsel dönüşümde kira yardımlarında ise İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  başı çekiyor.


En çok yardım İstanbul'a


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşümle ilgili rakamlarına göre, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında Eylül ayı itibariyle 173 bin 50 hak sahibine kira yardımı ödemesi yapıldı. Yapılan kira yardımı tutarı ise 1 milyar 245 milyon 172 bin 583 lirayı buldu.


Rakamlara göre kentsel dönüşüm kapsamında en çok kira yardımı 96 bin 179 hak sahibine olmak üzere 651 milyon 489 bin 174 lirayla İstanbul'da yapılırken Ankara'da 11 bin 476 hak sahibine 96 milyon 533 bin, İzmir'de ise 14 bin 335 hak sahibine 94 milyon 43 bin liralık kira yardımı yapıldı. Yine kentsel dönüşüm kapsamında Eylül ayı itibariyle hak sahiplerine 1 milyar 27 milyon 281 bin liralık faiz destekli kredi onayı verildi.


İzmir ve Manisa'da yeni dönüşüm alanları


Bakanlar Kurulu, İzmir ve Manisa'da yeni kentsel dönüşüm ile riskli alanları belirledi.

Uşak'ta ise gölet yapımı için acele kamulaştırma kararı aldı. Bakanlar Kurulu'nun kentsel dönüşüm ve riskli alan ilanı ile acele kamulaştırma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre İzmir'in Çiğli ilçesine bağlı Güzeltepe Mahallesi'nde kalan bazı belirli alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Söz konusu alanlarda yer alan harca esas değer üzerinden belediyelere devredilen Hazineye ait taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamayacak.


Riskli alan kararları 


Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Kocatepe, Gediz, Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar köy/mahalleleri arasındaki sınırlar içerisinde kalan alanlar ise riskli alan ilan edildi. Uşak'ta da Kediyünü, Muharrremşah, Yapağılar ve Kapaklar mahalleleri sınırları içerisinde kalan bazı belirli alanlardaki bazı belirli taşınmazların, Uşak-Merkez İllez göletinin yapımı amacıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nce acele kamulaştırılmasına karar verildi.



Yeni Asır 


Geri Dön