19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı her ev için alınabilir mi?

Kentsel dönüşüm kira yardımı her ev için alınabilir mi?

Kentsel dönüşümde riskli evi ve işyeri yıkılan kimselere devlet kira yardımında bulunuyor. Peki, birden fazla evinizin riskli olduğunu ve yıkıldığını düşünelim. Kentsel dönüşüm kira yardımı her ev için alınabilir mi?



Kentsel dönüşüm kira yardımı her ev için alınabilir mi?

Kentsel dönüşümde riskli evi ve işyeri yıkılan kimselere devlet kira yardımında bulunuyor. Kira yardımı ve kredi faiz desteğinden oluşan bu yardımdan faydalanmak isteyen kimselerin gerekli belgeler ile başvurularını il Müdürlüklerine yapmaları gerekiyor.


Peki, birden fazla evinizin riskli olduğunu ve yıkıldığını düşünelim. Kentsel dönüşüm kira yardımı her ev için alınabilir mi?


Kentsel dönüşümde mevcut uygulamada, yıkılan riskli bina bağımsız bölümü kadar kira yardımı alabiliyordu. Ancak yapılan düzenlemelere göre, artık 5 evi olan bile 1 kira yardımı alacak.


Kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanılması için riskli binada bizzat oturma şartı getirildi. Bu koşulu yerine getiren malikler, kentsel dönüşüm kira yardımından yararlanabilecek.


2014 yılında 680 TL olan kira yardımı miktarını 735 TL oldu. Ocak 2015 itibariyle kentsel dönüşüm kira yardımı, aydan aya ödenecek.


Yapılacak kira yardımının ilk beş aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin olarak ödenebiliyordu. Ancak, kentsel dönüşüm kira yardımındaki bu "5 aylık toplu ödeme"den de vazgeçildi.


2015 yılında kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön