28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı için nereye başvurulur?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için nereye başvurulur?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli evini tahliye eden hak sahiplerine devlt bazı finansal desteklerde bulunuyor. Bu desteklerin başında kira yardımı geliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için nereye başvurulur?



Kentsel dönüşüm kira yardımı için nereye başvurulur?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli evini tahliye eden hak sahiplerine devlt bazı finansal desteklerde bulunuyor. Bu desteklerin başında kira yardımı geliyor.


Anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması hâlinde geçici konut veya işyeri tahsisi, mümkün olmaması hâlinde ise, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabilir. 


1 Ocak 2015 itibariyle uygulamaya giren yeni sisteme göre 6306 Sayılı Kanun çerçevesinde riskli bina maliklerine sadece ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için 18 ay kira yardımı yapılıyor. 


Kira yardımı tediyelerinde riskli yapıda ikamet şartı aranıyor. Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlardan sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için nereye başvurulur?


Kira yardımı başvuruları;

Uygulama alanında, riskli alan veya rezerv alanı belirlenmesine ilişkin karar ve tapu belgesine istinaden ilgili kuruma,


Uygulama alanı dışındaki riskli yapılarda, riskli yapı tespitine ilişkin rapor ve tapu belgesine istinaden Müdürlüğe yapılıyor. İl Müdürlüğü talebi Bakanlığa iletiyor.



Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar sürecek?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön