26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kira yardımlarına yapılacak başvurular 2015 yılı Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzuna göre değerlendiriliyor. Buna göre yardım için ikamet şartı aranıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet tespiti nasıl yapılır?



Kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kira yardımlarına 2015 yılında yapılacak tüm yeni başvurular 2015 yılı Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzuna göre değerlendiriliyor. Bu klavuza göre yardım için ikamet şartı aranıyor.


Kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekiyor. Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsıyor.


Riskli yapı olarak tespit edilen depo vb. gibi yapılar için kira yardımı ödemelerinde; ikamet edilen riskli yapının yahut işletilen iş yerinin eklentisi olmaksızın mevcut yapıdan farklı bir mahalde olması ve depo/ahır olarak kullanıldığının resmi kurumlarca onaylı yazısı ile tespit edilmesi halinde ikamet şartı yerine getirilmiş olacaktır. 


Bu başvurular işyeri olarak değerlendirilecektir. Bu halde bu yapılar için de kira yardımı alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet tespiti nasıl yapılır?


Riskli olarak tespit edilen taşınmazın tahliyesinde alınması gereken Adres Bilgileri Raporu, taşınmazın yıkılmasından sonra alındığında eski adres Rapordan silinmektedir. 


Bu durumda 2015 yılı Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda yer alan eski adresi gösteren fatura (Riskli yapı onay tarihi itibari ile 3 ay öncesine ait) ve yıkılan yapılar formundaki adres belirtmesi ile eski adresin tespiti mümkün olmaktadır.


Kentsel dönüşüm 2015 yılı kira yardımı ödemeleri soru ve cevapları!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön