29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para?

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapıların malik ve kiracılarına yapılan yardımlar arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, 2015 yılında kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para?



Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapıların malik ve kiracılarına yapılan yardımlar arasında kira yardımı da bulunuyor. 


Kira yardımı belli bir süre içerisinde, belli miktarlarda bu yardıma başvuran hak sahiplerine yapılıyor. Riskli binasını anlaşma ile tahliye eden kimselerin kira yardımına başvurmaları halinde yapılacak kira yardımı süresi 18 ayı geçemiyor. 


Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleniyor. 


Ayrıca yapılacak kira yardımının ilk beş aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin olarak ödenebiliyor. Peki, 2015 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para?


2014 yılında 680 TL olan kira yardımı miktarını 735 TL oldu. Kentsel dönüşüm kira yardımında daha önce yapılan "5 aylık toplu ödeme"den bu ay itibariyle vazgeçildi. 


Ocak 2015 itibariyle kentsel dönüşüm kira yardımı, aydan aya ödenecek.


Kira yardımı ödemelerinde riskli yapıda ikamet şartı aranacak. Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahiplerinden sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılacak.


Kentsel dönüşümde iki ev için kira yardımı alınabilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön