29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman ödenir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman ödenir?

Kentsel dönüşümden faydalanarak riskli yapılarını yıktıran vatandaşlara devlet kira yardımında bulunuyor. Peki kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar? Kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman ödenir?



Kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman ödenir?

Kentsel dönüşümden faydalanarak riskli yapılarını yıktıran vatandaşlara devlet kira yardımında bulunuyor. Riskli yapı için hazırlanan "Deprem Risk Raporu" Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra vatandaşın Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı için Bakanlık İl Müdürlüğü’ ne başvuruda bulunması gerekiyor.


Kira yardımı sorgulamak için tıklayın!


Deprem Risk Raporu Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra Binadaki Mülk Sahipleri Kentsel Dönüşüm Kira yardımından yararlanabiliyor. 


Kentsel dönüşüm kira yardımı geri ödemesiz İstanbul için 18 ay boyunca 650 TL olarak tespit ediliyor. 


Kanuna göre riskli binada en az 1 yıl Kiracı olduklarını belgeleyen kiracılar geri ödemesiz 1300 TL taşınma yardımı alabilir ve başka bir yerden daire alırken mülk sahipleri gibi Kentsel Dönüşüm Kredisi kullanabilirler. 

 

Kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar?

Eviniz için alabileceğiniz Bakanlıkça Sübvanse edilmiş Kentsel Dönüşüm Kredisini aşağıdaki gibi hesap edebilirsiniz. Şuanda mevcut 100 m2 bir evinizin olduğunuz düşünelim.

 

Kentsel Dönüşüm Kredisi = 100 m2 x 600 TL = 60.000 TL  kullanabilirsiniz.


10 dairelik ve Herbiri 100 m2 olan bir Bina için Kullanılabilecek Kentsel Dönüşüm Kredisi ise;

10 daire x 100 m2 x 600 TL= 600.000 TL olarak tespit ediliyor.


Kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman ödenir?

30 Nisan 2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında kira talebi için başvuruda bulunan vatandaşlarımızın dosyalarından incelemesi tamamlanıp onaylananların kira bedelleri ilgili bankadaki hesap numaralarına her ayın 15'i itibarıyla yatırılacaktır.


Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar!


Geri Dön