19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı İstanbul'da kaç TL?

Kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı İstanbul'da kaç TL?

Kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'da ev sahiplerine ve kiracılara ne kadar kira yardımı yapacak? Kentsel dönüşüm projesi ile evini terk eden İstanbullu 2014'te kaç TL kira yardımı alacak? İşte cevaplar...




Kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı İstanbul da kaç TL?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2014 Yılı İl Bazlı Kira Yardımı Tutarları tablosu ile kentsel dönüşüm kapsamında evini terk eden kiracı ve ev sahiplerine ödenecek kira miktarını açıkladı. 


Buna göre Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesi ve tüm İstanbul genelinde uygulanan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında evini boşaltarak kiraya çıkacak ev sahiplerine 680 TL aylık kira yardımı yapacak. Kentsel dönüşümden etkilenen İstanbullu kiracıya ise 1360 TL aylık kira yardımı ödenecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara ve İzmir'de kentsel dönüşümden etkilenecek ev sahiplerine de aylık 680 TL ve kiracılara da 1360 TL kira yardımı ödeyecek.


Bu illerde ev sahiplerine üst limit 680 TL olmak üzere 18 aya kadar kira yardımı yapılabilecek.



Bakanlığın 2013 yılında belirlediği kira yardımı tutarı; İstanbul,  Ankara  ve İzmir'deki ev sahipleri için 636,96 TL idi.



Anadolu illerine yapılacak kira yardım tutarları!


Kentsel dönüşümden etkilenen ev sahipleri ve kiracılara yapılan aylık kira yardımı tutarları, ilin nüfusuna göre değişkenlik gösteriyor. Nüfus azaldıkça kira yardımı tutarı da azalıyor... 


2014 Yılı İl Bazlı Kira Yardımı Tutarları şehirlere göre şöyle belirlendi: 


Adana, Antalya, Bursa ve Konya'da kentsel dönüşüm sürecinde ev sahiplerine aylık 640 TL, kiracılara aylık 1280 TL kira yardımı yapılacak. 


Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van'daki ev sahiplerine aylık 590 TL, kiracılara ise aylık 1180 TL kira yardımı yapılacak.


Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak ve Batman'daki ev sahipleri aylık 535 TL ve kiracılar aylık 1070 TL kira yardımı alacak.


Amasya, Bitlis, Çanakkale, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye ve Düzce'de gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm sürecinde ev sahiplerine aylık 480 TL ve kiracılara aylık 960 TL kira yardımı ödenecek.


Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis'teki ev sahipleri aylık 425 TL kira yardımı alırken, bu illerdeki kiracılar ise aylık 850 TL kira yardımı alacak. 


İstanbul, Ankara ve  İzmir  ile Anadolu şehirlerinde ödenen kentsel dönüşüm kira yardım tutarlarının 2013 ve 2014 yılı karşılaştırmalı tablosu şöyle;


Kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı İstanbul da kaç TL?



Ev sahipleri kira yardımı için nereye, nasıl başvuracak? Tıklayın ve öğrenin!


Kiracılar kira yardımı için nereye, nasıl başvuracak? Tıklayın ve öğrenin!


Dükkan kiracısı kira yardımı için nereye, nasıl başvuracak? Tıklayın ve öğrenin!


2013 yılında ne kadar kira yardımı ödendi? Tıklayın ve öğrenin!

 


  


Geri Dön