25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kredi başvurusu nereden yapılır?

Kentsel dönüşüm kredi başvurusu nereden yapılır?

Riskli olarak tespit edilen taşınmazın hak sahipleri tarafından yeniden inşa edilmek istenmesi durumunda devletin anlaşmalı olduğu bankalardan kentsel dönüşüm kredisi kullanılabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredi başvurusu nereden yapılır?



Kentsel dönüşüm kredi başvurusu nereden yapılır?

Riskli olarak tespit edilen yapıların anlaşma ile tahliye edilmesi durumunda devlet bazı finansal destekler sunuyor. Taşınmazın hak sahipleri tarafından yeniden inşa edilmek istenmesi durumunda devletin anlaşmalı olduğu bankalardan kentsel dönüşüm kredisi kullanılabiliyor.


Kentsel dönüşüm kredi başvurusu, il müdürlüklerine ya da anlaşmalı bankalara yapılıyor. İl Müdürlüklerince incelenen kredi başvurularından uygun görülenler onaylanmak üzere Bakanlığa gönderiliyor.


Onaylanan kredi karşılığında Bakanlıkça belirlenen miktarda değerler teminat olarak alınıyor ve kredi kullananlar ile Bakanlık arasında borçlanma sözleşmesi düzenleniyor. 


Bu sözleşmeler borçluların gayrimenkullerinin tapu kayıtlarının ve bağımsız bölümlere ait bilgileri, kredi borcu ve kredi şartları ile gerekli görülecek diğer bilgileri içeriyor. Düzenlenen sözleşmeler üzerinden gerekli ipotek tesis ve tescil işlemleri yapılıyor.


Kentsel dönüşüm kredisi için gerekenler:

-Mülk Sahibi Tapu Fotokopisi

-Mülk Sahibi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

-Tapu Müd. alınmış kaşeli imzalı Bağımsız Bölüm Listesi ( TAKYİDAT Belgesi)  



Kentsel dönüşüm kredisi hesaplama tablosu!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön