19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar!

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar!

Kentsel dönüşümde riskli binasını anlaşma yolu ile boşaltan kimselere sunulan destekler arasında kentsel dönüşüm kredi faiz desteği de bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar hangi bankalardır?



Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar!

Kentsel dönüşümde riskli binasını anlaşma yolu ile boşaltan kimselere sunulan destekler arasında kentsel dönüşüm kredi faiz desteği de bulunuyor. Buna göre Bakanlıkla anlaşma yapılan bankalar, hak sahiplerine kullanacakları krediler için faiz desteği sağlayacak.


Bu kredi genellikle yıkılan evin inşası için kullanılıyor. Kentsel dönüşüm kredisinden yararlanmak için müteahhit seçimi yapıldıktan sonra kentsel dönüşüm kredisi veren anlaşmalı bankalara başvuru yapılması gerekiyor. 


Blokeli olarak hesabına geçen krediyi müteahhit, paranın hepsini kullanamıyor. Müteahhidin yaptığı inşaat incelenerek, işin tutarı ne kadar ise banka da o kadar kredi veriyor.


Kentsel dönüşümde bir daire için verilebilecek kredi miktarı en fazla 100 bin TL oluyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar hangileridir? Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar şu şekilde:


Faiz desteği anlaşmalı bankalar:

Türkiye Finans Bank

Türkiye İş Bankası

DenizBank

Akbank

Halkbank

VakıfBank

YapıKredi

Bank Asya

Garanti Bankası

Şekerbank

AlBaraka

Kuveyt Türk

Ziraat Bankası

FinansBank

ING Bank

A Bank

TEB


Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği süreci!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön