23 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kurtuluş mu, felaket mi?

Kentsel dönüşüm kurtuluş mu, felaket mi?

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Burkon Turizm işbirliğinde Erexpo Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen "Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi" kapsamında düzenlenen Mimarlık Zirvesi gerçekleştirilen paneller ve konferanslarla sürdü.



Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Burkon Turizm işbirliğinde Erexpo Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen "Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi" kapsamında düzenlenen Mimarlık Zirvesi gerçekleştirilen paneller ve konferanslarla sürdü. 'Kentsel Dönüşüm: Kurtuluş mu, Felaket mi?' konulu panelde oturum başkanlığını Mimarlar Odası 31. Dönem Genel Başkam Bora Akçay üstlenirken, panele Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Şehir Plancıları Odası Genel Başkam Orhan Sarıaltun ve Harita Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkam Ertuğrul Candaş katıldı. 


KARŞI DEĞİLİZ AMA... 


Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Orhan Sarıaltun ise "Kentsel dönüşme karşı değiliz. Kentler kendi dinamikleriyle ilgili de dönüşebilirler. Bizim karşı olduğumuz şey kentsel dönüşümün nasıl yapılacağı ile ilgili" ifadelerini kullandı. 


Harita Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkam Ertuğrul Candaş da şunları dile getirdi: "Yanlış anlayışla kentlerimizi dönüştürmeye çalışırsak dönüşümün sonu felakettir. Bugün kentlerimizi bu hale getiren rantçı bir bakış açısı vardır. Bu bakış açısıyla kentsel dönüşüm yapamayız" şeklinde konuştu. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön