25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm projeleri en çok iş ve inşaat makineleri sektörüne katkı sağlıyor!

Kentsel dönüşüm projeleri en çok iş ve inşaat makineleri sektörüne katkı sağlıyor!

Son yıllardaki kentsel dönüşüm projeleri ve çevre ülkelerdeki yeniden yapılanma faaliyetleri iş ve inşaat makineleri yedek parça sektörüne katkı sağlıyor. Fevzi Gökalp, sektörün küresel büyüklüğünün 300 milyar doları aştığını belitti.



Son yıllardaki kentsel dönüşüm projeleri ve çevre ülkelerdeki yeniden yapılanma faaliyetleri iş ve inşaat makineleri yedek parça sektörüne katkı sağlıyor. OSTİM iş ve İnşaat Makineleri (İŞİM) Küme Koordinatörü Fevzi Gökalp, sektörün küresel büyüklüğünün 300 milyar doları aştığını, Türkiye'nin dünya ticaretindeki payının yüzde 2,5 civarında olduğunu söyledi. Türkiye'nin pazar büyüklüğü açısından Avrupa'da 4. dünyada da 11. sırada bulunduğunu anlatan Gökalp, "Kentsel dönüşüm projelerinin ve çevre ülkelerdeki faaliyetlerinin sektöre yaptığı katkıyla gelecek 5 yılda Avrupa'nın en büyük pazarı olabiliriz" dedi. 


BU BÜYÜK BİR AVANTAJ 

Türkiye'nin, inşaatta dünyada güçlü konumda olduğuna dikkati çeken Gökalp, "Yurtdışında birçok projeyi Türk müteahhitleri alıyor. Bu da büyük bir avantaj. Bu projelerde daha kolay yer alabiliriz" dedi. 


Gaziantep Zafer 


Geri Dön