23 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm projelerinin üçüncü dönemi Bursa'da başlıyor!

Kentsel dönüşüm projelerinin üçüncü dönemi Bursa'da başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin üçüncü dönemi, Marmara depreminin yıl dönümünde, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle Bursa'da başlatılacak, 500 hektarlık alan 7 etapta dönüşecek.




 Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm projelerinin üçüncü döneminin, Marmara depreminin yıl dönümünde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle Bursa'da başlatılacağını bildirdi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bayraktar, kentsel dönüşüm projelerinin üçüncü dönemine, 17 Ağustos Marmara depreminin yıl dönümünde Başbakan Erdoğan'ın katılacağı törenle Bursa'da başlanacağını kaydetti.


Kentsel dönüşüm anlayışını tamamen değiştirdiklerini belirten Bayraktar, "Vatandaşlarımızın, deprem korkusuyla yaşamasına gönlümüz razı olmaz. İnsanımız, her şeyin en güzeline layıktır. Halkımızın insanca yaşayabileceği ortamlar oluşturmak için gece gündüz çalışıyoruz" ifadesine yer verdi.


Çok sayıda vatandaşın hükümetin son 10 yılda gerçekleştirdiği konut projeleri sayesinde ev sahibi olduğunu aktaran Bayraktar, şöyle devam etti:


"Hükümetimizin 2023 hedefleri çerçevesinde yapacağımız konutlarla Türkiye çok daha güzel yerlere gelecek. 17 Ağustos depreminde yaşadığımız acıları bir daha yaşamamak için el birliğiyle çalışarak evlerimizi afete dayanıklı hale getirmeliyiz. Bu konuda vatandaşlarımıza, belediyelerimize, üniversitelerimize ve inşaat sektörünün tüm aktörlerine büyük sorumluluk ve görevler düşüyor." 


Bursa'da temeli atılacak konutlara ilişkin bilgi de veren Bayraktar, bu konutların, yeşille barışık, enerji verimliliği ve atık ayrıştırma sistemlerine sahip, yağmur suyu ve güneş enerjisini en verimli şekilde değerlendirme özelliğine sahip olacağını bildirdi.


Bayraktar, şunları kaydetti:


"Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilen, Bursa'nın gecekondu mahallerinin bulunduğu Yıldırım ilçesindeki 500 hektarlık alan 7 etapta dönüşecek. İlk etap olarak planlanan Mevlana Mahallesi'ndeki çalışmalar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Marmara depreminin 14. yıl dönümünde 46 il ile birlikte başlatılacak. 


Türkiye genelinde 335 riskli kamu binası ile 90 bin konutun yıkımının gerçekleştireceği proje kapsamında, Mevlana Mahallesi'nde yapımına başlanacak 147 konut ve 11 işyerinin temeli de atılacak."


AA


Geri Dön