29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm projesinde dükkan sahibine 1.000 TL kira!

Kentsel dönüşüm projesinde dükkan sahibine 1.000 TL kira!

Esenler Havaalanı Mahallesi' nde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 60 bin TL ile 70 bin TL arasında maliyetle yapılacak daireler 300 bin TL'den alıcı bulacak...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı kentsel dönüşüm projesinin ilk adımı Esenler Havaalanı Mahallesi'nde 72 bin metrekarelik alana atıldı. 200 konutun yıkılacağı ve boş arsalarında değerlendirileceği alana 545 yeni konut yapılacak. Projeye otel, hastane, iş merkezleri gibi farklı ticari alanlar ilave ederek masraflar karşılanacak. Ekolojik geri dönüşüm sisteminin olacağı yeni konutlarda vatandaş çöpünü sisteme atacak ve sistem kendisi ayrıştıracak. 60 ile 70 bin TL arasında maliyetle yapılacak daireler 300 bin TL'den alıcı bulacak.100 metrekare dairesi olan mal sahibine bedelsiz 80 metrekare daire ve 25 metre kapalı otopark verilecek. 


Dünden Bugüne Esenler Emlak Konutları! haberi için TIKLAYINIZ


Havaalanı Mahallesi'nde 8 bin vatandaşı ilgilendiren projede bir çok kişiyle anlaşma sağlandı. Vatandaşların mağdur olmamaları için yıkılacak yerlerdeki dükkan sahipleri 1.000 TL, konut sahiplerine ise 500 TL kira yardımı uygulanacak. Vatandaş 2 odalı daire yerine 3 odalı daire isterse küçük bir fark ödeyerek 3 odalı eve sahip olabilecek. İnşaat çalışmaları başladıktan sonra 20 ay içerisinde yeni konutlar ev sahiplerine teslim edilecek. Kredi ihtiyaçlarını karşılamak üzere Esenler Belediyesi İş Bankası ile sözleşme imzaladı. 


Geri Dön