25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm riskli alan üzerinde yürütülmeli!

Kentsel dönüşüm riskli alan üzerinde yürütülmeli!

ATSO'da kentsel dönüşüm konuşuldu. Antalya'nın imar durumu ve yapı kalitesinden ötürü kentsel dönüşüme yıllardır ihtiyacı olduğu ve kentsel dönüşümün bir katma değer ve kalite getirebilmesi için riskli alan üzerinden yürütülmesi gerektiği vurgulandı.



Çevre ve Şehircilik 11 Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Bülent Yavuz ve Şehir Plancısı Ersin Aksoy ATSO'da Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, Uygulama Yönetmeliği ve uygulama sürecine ilişkin bilgi verdi.


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Gayrimenkul faaliyetleri Meslek Komitesi üyeleriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Bülent Yavuz ve Şehir Plancısı Ersin Aksoy 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, Uygulama Yönetmeliği ve uygulama sürecine ilişkin bilgilendirme yaptı. 


Kentsel dönüşüm ihtiyacı 


Toplantıda, Antalya'nın çevreyle uyumlu bir biçimde modern hale getirilebilmesi, ekolojik dengenin korunabilmesi ve çevreye duyarlı yerleşimler oluşturabilmesi için bir an önce harekete geçilmesi gerektiği dile getirildi. Antalya'nın imar durumu ve yapı kalitesinden ötürü kentsel dönüşüme yıllardır ihtiyacı olduğu ve kentsel dönüşümün bir katma değer ve kalite getirebilmesi için riskli alan üzerinden yürütülmesi gerektiği vurgulandı. 


Riskli alanlar ve denetim 


Riskli alan çalışması ile ilgili Çevre Şehircilik 11 Miidürlüğü'nün yaptığı çalışmalar ve sürecin nasıl devam etmesi gerektiğine ilişkin açıklamalar yapıldı. Riskli yapı ve riskli alan sürecine ilişkin daha önce yapılmış uygulamalar ile ilgili deneyimler paylaşıldı. 



Antalya İleri


Geri Dön